POTOP: Pogledajte kako su se izlile reke u Srbiji i ugrozile ljude i imovinu! (VIDEO)

Mnogi putni pravci su zatvoreni zbog poplava, a posebno teška situacija je u Vrnjačkoj Banji. Opasnost preti i od gradonosnih oblaka

  • 8

Nevreme koje je poslednjih dana pogodilo Srbiju ugrozilo je mnoga domaćinstva. Nabujali potoci i reke izlivaju se širom zemlje i na taj način ugrožavaju bezbednosti i imovinu ljudi.

Posebno teška situacija je u Vrnjačkoj Banji, gde je bujica vode juče odnela sedam mostova i poplavila 200 kuća. Kako kažu iz Sektora za vanredne situacije, opasnost preti i od gradonosnih oblaka.

Zbog izliva reka mnogi putni pravci u Srbiji su neprohodni.

Pogledajte kako su se reke izlile širom Srbije.

Velika Morava se pre dva dana izlula u Ćupriji. Park u ovom gradu potpuno je pod vodom, jer je reka probila betonski bedem.

Video: Youtube / Barakuda Ćuprija

Slične probleme napravilo je i izlivanje Zapadne Morave. Bujica vode nosila je sve pred sobom, a najkritičnije je u Kraljevu.

Video: Youtube / Ништак

Gradovi u kojima se izlila jedna reka i te kako su ugroženi. Međutim, Kraljevo je potopljeno sa više strana. Pored Zapadne Morave u ovom gradu izlio se i Ibar.

Video: Youtube / Aleksandar Obrenovic

Ni treća, Južna Morava nije napravila ništa manje problema. Reka je kod Aleksinca potpola polja, staklenici su pod vodom, a mnoge kuće su ugrožene.

Video: Youtube / bojansvitac

Najveća pritoka Južne Morave, Toplica, takođe se izlila.

Video: Youtube / PKovci

Jug Srbije ugožava izlivanje Nišave. Posle obilnih kiša i naglog otapanja snega u istočnoj Srbiji reka Nišava izlila se uoči samog Vaskrsa.

Video: Youtube / banevuk1

Zaječar, koji teško da koje godine izbegne poplave, nije bolje prošao ni ove godine. Beli Timok ovih dana nosi sve pred sobom.

Video: Youtube / DAVID GEORGIEV

Vrnjačka Banja je u centru pažnje, i to ne po dobrom. U četvrtak veče, u ovom gradu nastale su strašne poplave, a gotovo 200 kuća je ugroženo.

Video: Youtube / Vladimir Pajic

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzudza

    25. april 2014 | 15:17

    Jel to znaci da niko zato nije odgovoran?????

  • Zozza

    25. april 2014 | 15:47

    Sad uposlite nezaposlene, vojsku, krenite da rsdite, jer gledanje u video nece popraviti mostove. Uposlite firme, izvedite narod iz mraka. Kriza je, napravite posao gde god ima mesta, radnu akciju.

  • soco

    25. april 2014 | 15:50

    Ovo mi lici na ono kada putari kazu kako ih iznenadi sneg u januaru. U zemlji gde malo ko veruje u Boga sve je u bozijim rukama, u poljoprivredi -Dace Bog kise- Za vreme poplava -Dace Bog da prestanu kise- a da sami mrdnu d..e e to vec neide. Javasluk !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA