Novi Pazar: Uhapšeni napadači na novinare

Dvojica vehabija koja su nasrnula na televizijsku ekipu sarajevske RTV BiH zadržana u pritvoru

  • 0

Vehabije Abit P. (25) i Izudin C. (23), koji su oko 12 časova u Ulica Sutjeska u Novom Pazaru nasrnuli na ekipu RTV BiH iz Sarajeva, zadržani su u pritvoru do 48 sati zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje i uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Osumnjičeni su napali ekipu Federalne RTV Bosne i Hercegovine dok su snimali reportažu o vehabizmu na Balkanu i pritom oštetili kameru snimatelja, saopšteno je iz novopazarske Policijske uprave.

Incident se dogodio u blizni centra grada, na mestu poznatom kao “furkan” gde se okupljaju vehabije zbog klanjanja namaza.

Prema rečima novinara bosanske televizije Avda Avdića, tročlanoj novinarskoj ekipi prišao je Abit Podbičanin, koji rukovodi vehabijskom zajednicom i zatražio da izbrišu sve što je do tada bilo snimljeno.

- Mi smo došli da snimamo na javnom mestu kad je naišao, kako ga oni nazivaju - brat Abit Podbičanin i rekao da nije zadovoljan našim izveštavanjem do sada, pokušavaši da nas natera da izbrišemo sve do tada snimljeno. A snimljeno je bilo samo do prilaza ulice u kojoj se nalazi Udruženje islamske omladine - rekao je Avdić.

Pošto su odbili da izbrišu snimak, osumnjičeni je oštetio kameru.

- Očekujemo pravosnažnu presudu da ovi ljudi sprovode nasilje na području Balkana i da država pokaže da može da im se suprotstavi - rekao je Avdić, napomenuvši da ne misli da su svi pripadnici vehabizma isti.

Novinari Federalne TV BiH snimili su incident i policija će ga koristiti kao dokazni materijal.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA