Stižu udžbenici na bosanskom jeziku

Bošnjačko nacionalno veće je istaklo da će učenici u prvom periodu moći da koriste i polovne udžbenike na srpskom, dok ne stignu adekvatne knjige na bosanskom

  • 86

Udžbenici za nastavu na bosanskom jeziku će na vreme biti obezbeđeni za narednu školsku godinu, za drugi i šesti razred osnovne škole i drugi razred srednje škole, istaknuto je danas u Bošnjačkom nacionalnom veću, na sastanku posvećenom toj problematici.

Na sastanku je razgovarano o toku i realizaciji nastave na bosanskom jeziku i o pripremama za narednu školsku 2014/2015. godinu, saopštilo je BNV.

Predsednik Odbora BNV za obrazovanje Elijas Rebronja je preneo direktorima obrazovnih ustanova u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici da će svi roditelji koji kupuju nove udžbenike za svoju decu moći i ovaj put da to na vreme učine.

On je dodao da će "nastavnici biti tolerantni i u ovom prvom periodu dozvoljavati da pojedini učenici u nastavi na bosanskome koriste i polovne udžbenike na srpskom dok na tržištu ne bude i polovnih udžbenika na bosanskom".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki011

    30. april 2014 | 20:01

    Šta reci.....super Srbijaaaaaa...zemlja meda i mleka za sve....osimza nas Srbe......

  • Dzek

    30. april 2014 | 19:45

    Mi smo zemlja svih naroda osim srba

  • vatrogasac

    30. april 2014 | 19:57

    A srpski jezik ne razumeju? Ne postoji bosanski jezik vec srpski jezik sa dijalektom "jekavica"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA