Stražari iz CZ ostaju u pritvoru

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu zatražilo dopunu istrage protiv čuvara koji se sumnjiče da su pomogli Sretku Kaliniću i Željku Milovanoviću u pokušaju bekstva

  • 0

Nenadu Mitroviću, Dragiši Grkoviću i Ninoslavu Strahinjiću, stražarima posebne pritvorske jedinice CZ-a, iz koje su Sretko Kalinić i Željko Milovanović pokušali bekstvo, produžen je pritvor najduže do 7. aprila.

Prvo osnovno tužilaštvo je protiv njih zatražilo i dopunu istrage i naložilo istražnom sudiji da sasluša četvoricu pripadnika Žandarmerije, koji su 7. februara sprečili bekstvo Kalinića i Milovanovića.

Vođa smene Mitrović, njegov zamenik Dragiša Grković i dežurni stražar na hodniku Strahinjić, sumnjiče se da su kao grupa izvršili krivično delo omogućavanja bekstva pritvorenicima, za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Osumnjičeni su na saslušanju negirali umešanost u pokušaj bekstva.

Advokat Dalibor Katančević, branilac Mitrovića tvrdi da  nema dokaza da su pripadnici Žandarmerije povezani sa stražarima i da na ovaj način tužilaštvo taktizira samo da bi ih što duže ostavili u pritvoru.

-  Tužilaštvo zloupotrebljava svoja prava, jer čak i braniocima u slučaju uskraćuje informacije, iako su po zakonu dužni da nam daju! Meni su u pisarnici odbili da kažu šta je odlučeno o predmetu. Kada sam se obratio službenici na šalteru, rekla mi je:  "Ne dajemo informacije. Zabranjeno nam je da govorimo o slučaju." - kaže advokat Dalibor Katančević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA