PUSI RAJOT: Putin vodi u haos (FOTO)

Marija Aljohina i Nadežda Tolokonikova rekle su da kršenje ljudskih prava koje sprovodi ruski predsednik Vladimir Putin šteti njihovoj zemlji i da on Rusiju ne vodi ka stabilnosti, već ka potpunoj nestabilnosti i haosu

  • 21

Dve članica ruske pank rok grupe Pusi rajot zatražile su u američkom Kongresu da se listi ljudi koji krše ljudska prava u Rusiji doda još 16 ruskih zvaničnika.

Marija Aljohina i Nadežda Tolokonikova rekle su da kršenje ljudskih prava koje sprovodi ruski predsednik Vladimir Putin šteti njihovoj zemlji.

- Putin ne vodi Rusiju ka stabilnosti, već ka potpunoj nestabilnosti i haosu - rekla je Tolokonikova.

Tolokonikova i Aljehina su uhapšene 2012. posle performansa u glavnoj moskovskoj crkvi, nakon čega su provele skoro dve godine u zatvoru. Od oslobađanja njih dve kritikuju manjak sloboda u Rusiji i oštar odnos vlasti prema

opoziciji.

Prema rečima članica grupe Pusi rajot, u Rusiji se zatvorenici zlostavljaju, između ostalog i obaveznim psihijatrijskim lečenjem.

Vašington prema američkom zakonu može zamrznuti imovinu i zabraniti ulazak u SAD ruskim zvaničnicima za koje se smatra da krše ljudska prava. Trenutno je 18 ruskih zvaničnika na takvoj javnoj listi, ali postoji i tajna lista.

Tolokonikova i Aljehina su tražile da se listi doda još 16 ljudi, među kojima su ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev, zvaničnici umešani u sudski progon učesnika u velikim antivladinim protestima u Moskvi 2012. godine, kao i zvaničnici iz zatvora u kojima su boravile njih dve.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Assa

    7. maj 2014 | 11:43

    Treba ih dozivotno zatvoriti zbog izdaje,sotonistkinje

  • simke

    7. maj 2014 | 11:52

    Ko nji sta pita. Za nji se zna da ih zapad finansira i sve sto kazu je sto citaju sa cedulje koju im daju sefovi!!!

  • Jozef

    7. maj 2014 | 11:55

    Ove su domaće izdajice,kupi će im Putin karte za Sibiriju u jednom pravcu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA