Privedena žena koja je pljunula Pastora!

Žena koja je pljunula Ištvana Pastora, privedena je zbog svog postupka. Pastor je ranije rekao da neće podneti prijavu zbog napada i pljuvanja koji su mu priređeni u Budimpešti, ali i rekao da očekuje da mađarske vlasti pokrenu radnje po ovom pitanju

  • 1

Mađarska policija je privela ženu koja je u utorak na Trgu Lajoša Košuta u Budimpešti pljunula Ištvana Pastora, predsednika Saveza vojvođanskih Mađara, potvrdila je portparolka budimpeštanske policije Kinga Bognar za agenciju MTI. Kako je objavila subotička RTV Panon, policija je saopštila da je protiv dotične pokrenut postupak zbog osnovane sumnje da je na javnom skupu počinila kršenje javnog reda i mira.

Pastor je na lični poziv predsednika Mađarske prošlog utorka prisustvovao konstitutivnoj sednici Parlamenta Mađarske, a prolazeći kroz Trg Lajoša Košuta u Budimpešti, gde se održavao protest, Pastor je izvređan i ispljuvan.

Pastor je ranije rekao da neće podneti prijavu zbog napada i pljuvanja koji su mu priređeni u Budimpešti, ali i rekao da očekuje da mađarske vlasti pokrenu radnje po ovom pitanju.

Pastora je napala ultradesničarska grupa, pripadnici stranke "Jobik", koja je osudila incident, ogradivši se od Tamaša Nađa Gaudija, koji je označen kao inicijator napada.

Napad na Pastora osudili su brojni pojedinaci, zvaničnici i političke organizacije iz Srbije, Mađarske i Evropske unije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • calmy zee

    11. maj 2014 | 06:52

    Jos nesto, on ne postuje svoj narod (mada nijedan politicar to ne radi) njemu je svejedno nije uopste bitno s kim samo da bude na vlasti. Ma covek je smejurija i da nije politicar mogao bi da bude 'actor no 1' bilo gde u svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA