Muslimanski ekstremisti otete nigerijske devojčice prekrstili u islam (VIDEO)

Ukupo 276 devojaka oteto je 14. aprila u gradu Čibok, na severoistoku Nigerije, u državi Borno, gde živi veliki broj hrišćana. Njih je kidnapovala islamistička organizacija Boko Haram. Oko 233 devojčica se još vode kao nestale

  • 17

Ekstremistička islamistička organizacija Boko Haram danas je objavila novi video snimak na kome se, kako ta organizacija tvrdi, vide nestale nigerijske učenice, navodeći da su prešle u islam i da neće biti oslobođene dok svi zarobljeni ekstremisti ne budu pušteni.

Vođa Boko Harama Abubakar Šekau govori na snimku 17 minuta, a zatim se vidi, kako je on rekao, 130 devojaka u hidžabu koje se mole na nepoznatoj ruralnoj lokaciji, javlja AFP.

Ukupo 276 devojaka oteto je 14. aprila u gradu Čibok, na severoistoku Nigerije, u državi Borno, gde živi veliki broj hrišćana. Oko 233 se još vode kao nestale.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavisa

    12. maj 2014 | 13:17

    Ne mogu da ih prekrste, mogu samo da ih prevedu u islamsku veru.

  • besha

    12. maj 2014 | 13:25

    I islam nema prisile i vi srbi to najbolje znate,jer da je bilo prisile neznam da li bi se iko u srbiji danas zvao jovan ili zoran....zato objektivno pisite,jer svi dobro znamo ko je pokrstavao na silu i koga

  • Zoki Nis

    12. maj 2014 | 13:12

    U islam ne mogu da se prekrste mogu da se prevedu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA