Studentkinja koja se ubila bila član sekte "Crna ruža"?

U njenoj ruci pronađen je crni konac, što kolege s fakulteta povezuju s razgovorima s njom nekoliko dana pred smrt. Oni smatraju da je J. R. po ponašanju i pričama mogla da bude članica sekte „Crna ruža“, najozloglašenije na Balkanu

  • 30

"Oblačila se u crninu. Primetili smo da se čudno ponaša. Plašimo se da je taj crni konac koji joj je pronađen u ruci značio pripadnost nekoj sekti".

Ovo pričaju kolege J. R. (25), koja se u ponedeljak ubila skočivši sa prozora zgrade Filološkog fakulteta u Beogradu. Policija je utvrdila da se devojka popela na stolicu, otvorila prozor i skočila s petog sprata. U njenoj ruci pronađen je crni konac, što njene kolege sa fakulteta povezuju sa razgovorima s njom nekoliko dana pred smrt. Kolege smatraju da je J. R., po ponašanju i pričama, mogla da bude članica sekte „Crna ruža“, najozloglašenije na Balkanu, objavio je "Blic".

- Pričala je o nepravdama i mučilo je što neke stvari ne može da ispravi. Ponašala se čudno. Spominjala je sekte. Ali, nažalost, niko je nije shvatio ozbiljno - priča jedan od kolega nastradale studentkinje, a komšije su za devojku imali samo reči hvale.

- Izuzetno obrazovana, kulturna i fina devojka, kao i njena sestra, takođe studentkinja. Primetili smo da se u poslednje vreme oblači u crninu - kaže komšinica.

Članovi „Crne ruže“ sebi život oduzimaju po principu „bacanja kockice“, a poznati su i po tome da vrbuju isključivo visokointeligentnu decu. Neretko piju ljudsku i životinjsku krv. Kada „kocka“ izabere osobu koja mora sebi da oduzme život, sekta im šalje pismo na kojoj je nacrtana crna ruža i napisan datum samoubistva.

Tragično nastradala devojka izučavala je neohelenistiku, govorila je nekoliko jezika, svirala je klavir, a bila je uspešan student grčkog jezika i književnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Р. Српска

    14. maj 2014 | 13:41

    Кад већ све знате о свим тим сектама, зашто полиција не похапси сав тај олош и забрани све те секте, зашто држава не реагује?!! Не могу да вјерујем да још увијек постоје људи да улазе у разне секте кад на сваком ћошку можете прочитати о каквом злу се ради и зашто су основане!!!

  • ***$***

    14. maj 2014 | 13:03

    E bas bi voleo da sretnem nekog sabana iz te sekte....da malo popricamo.......

  • cgl

    14. maj 2014 | 13:31

    U danasnjim vremenima, samo post, molitva i pricescivanje moze covjeka da cuvaju od svakog zla. Neka nam je Gospod na pomoci mnogo smo mu zgrijesili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA