ISPOVEST OCA ČIJEM JE SINU VUK OTKINUO PRST: Prošli smo kroz pakao! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

- Kada se moja supruga O. K. okrenula da pripazi na našeg mlađeg sina, on je prišao kavezu, mahinalno se prislonio na ogradu koja ga je neposredno delila od životinje. Vuk je u tom momentu uhvatio prst mog sina i odgrizao ga - objašnjava otac povređenog mališana V. R.

  • 61

Posle nedavnog napada vuka na dvogodišnju devojčicu u Beogradskom zoo-vrtu, redakciji "Naših novina" javio se V. R, otac dečaka M. R. (9), kome je vuk odgrizao prst prošle godine.

On kaže da je porodica preživela pakao i da još nisu izašli iz agonije i, što je najgore, česti incidenti u zoo-vrtu samo podsećaju njihovog sina šta mu se dogodilo 11. jula prošle godine.

- Sve češći napadi životinja na decu samo govore da ceo taj prostor nije bezbedan za posetioce. Kad se nešto dogodi, obično svale svu krivicu na roditelje, koji navodno ne vode računa o svojim mališanima, što nema veze s istinom. Mogu da zamislim kako je bilo roditeljima devojčice koju je vuk iznenada napao, a naročito kada je objavljen snimak - priča i dalje potresen otac, i dodaje:

- Moj sin je bio s majkom, bratom i rođakom iz inostranstva u poseti životinjama, koje inače obožava, kao i cela naša porodica. Ka se moja supruga O. K. okrenula da pripazi na našeg mlađeg sina, on je prišao kavezu, mahinalno se prislonio na ogradu koja ga je neposredno delila od životinje, pošto se na pomenutom mestu nije nalazila dupla ograda, kao kod drugih opasnih životinja. Vuk je u tom momentu uhvatio prst mog sina i odgrizao ga!

Pošto niko od zaposlenih nije pozvao Hitnu pomoć ni policiju, ona je bila prinuđena da pozove taksi i sina odvede u Institut za majku i dete.

- Niko nam se nikada iz zoo-vrta nije obratio, a ja kad sam se iole pribrao od šoka, pozvao sam policiju, koja je izašla na teren. Najviše me je iznenadilo kad je Vuk Bojović izjavio da je za nesrećni slučaj čuo od medija i da ga niko od zaposlenih nije obavestio. Moje dete je ostalo bez prsta. Samo roditelji mogu da zamisle kako nam je bilo, a pogotovo kako je bilo našem dečaku - kaže ovaj čovek i dodaje da se njegov sin okrenuo sportu kako bi izbegao ismevanje dece u školi i da bi što lakše preboleo nesreću koja ga je snašla.

Otac je nekoliko dana kasnije otišao u zoološki vrt kako bi napravio fotografiju ograde na mestu gde se dogodio nesrećni događaj (gde se danas, inače, nalazi dupla ograda), ali kako tvrdi, ona je posle incidenta improvizovana na brzinu.

- Ta žica je toliko nespretno stavljena da je očigledno da su je brzo namontirali kako bi čelnici vrta izbegli odgovornost. Pričvršćena je običnom žicom. Evo, godinu dana kasnije vidite koliko su neodgovorni zaposleni u zoološkom vrtu, jer je očigledno da se sve i dan-danas sve ovo ponavlja. Plašim se da ovo nije kraj incidentima - kaže otac, čija je porodica preživela velike traume, zbog čega je tužio zoo-vrt.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sirom Zatvorenih Ociju

    14. maj 2014 | 19:17

    A da vodite racuna o svojoj deci mozda?! Eventualno im objasnite da se kavez ne dira?! Imam 28 godina,nebrojano puta sam bila u zoo vrtu,od malih nogu znam sta se sme,a sta ne sme dirati! Toliko o krivici Vuka Bojovica i ostalih...

  • Mare

    14. maj 2014 | 19:27

    E, za ovo su vec roditelji krivi. Onaj slucaj sa devojcicom je nesto drugo, ali za ovo je samo i iskljucivo paznja roditelja. On kaze da se majka okrenula da pripazi drugo dete, a mozda je i ona kucala poruku. Odakle on zna kad nije bio tu. Kako vaspitacice dodju u zoo sa po 20 i vise dece pa se svi vrate u komadu kuci. Mozemo sad hajku na vuka bojovica i zbog onog sto se napio pa upao kod medveda, ali ne preterujmo. Kriv je zoo za napad na devojcicu, ali za ovo nikako

  • Belogradjan

    14. maj 2014 | 19:52

    Ovo toliko postaje odvratno koriste se i deca za svrgavanje gospodina Bojovica, kakva hajka na JEDINOG coveka ciji se rad vidi. Ovo mu je hvala za 28 godina 24 sata rada na necemu divnom. Gospodine bojovicu izvinjavam se u ime ljudi koji neznaju sta rade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA