IZ PIDŽAME NA DUŽNOST: Policajac usred noći hapsio pljačkaše!

Policajac iz okoline Topole, na poziv meštana usred noći, skočio je iz kreveta, otišao na lice mesta i uhapsio dvojicu pljačkaša koji su pokušali da obiju poštu

  • 12

Zoran S. policajac iz sela Jarmenovci kod Topole, uhvatio je usred noći, van radnog vremena, dvojicu lopova koji su pokušali da obiju lokalnu poštu.

Na dojavu meštana 13. maja, oko dva sata iza ponoći, policajac se brzo stvorio kod pošte i lopove zatekao na delu. Tako je spasio penzije meštana, koje su bile metala pljačkaša.

Policija je procenila da ime hrabrog kolege ne treba da bude u potpunosti otkriveno u medijima zbog njegove sigurnosti. Kako Telegraf nezvanično saznaje, policajac te noći nije radio, a na neplanirani teren krenuo je praktično iz pidžame.

- Zoranu su meštani koji žive nedaleko od pošte u Jarmenovcima, telefonom u dva sata ujutru dojavili da se nešto događa u pošti. Zoran se javio usred prvog sna, odmah skočio na noge, zgrabio legitimaciju i službeni pištolj i istrčao iz kuće. Seo je u svoj auto i dao gas ka pošti. Tamo je zatekao lopove usred posla - kaže meštanin Jarmenovaca, upoznat sa događajem.

Kako dodaje, meštani su ga pozvali usred noći jer je Zoran "takav čovek, odgovoran 24 sata".

- Svaka mu čast, da za platu od oko 40 hiljada rizikuje glavu usred noći, a ne mora. Ima policajaca koji posle radnog vremena okreću glavu na sve što vide - objašnjava meštanin.

Policija je juče saopštila da je njihov kolega pravovremenom i hrabrom intervencijom zatekao dvojicu izvršilaca u trenutku kada su pokušavali da obiju čeličnu kasu, u kojoj se nalazio novac namenjen za isplatu penzija.

Zoran S. je u pošti u Jarmenovcima uhapsio V. V. (24) i M. V. (34) iz Gornjeg Milanovca. Zahvaljujući Zoranovoj predanosti rasvetljena su i tri slučaja obijanja ekspozitura pošte u selima na području Gornjeg Milanovca i Čačka, krajem prošle i u ovoj godini.

Dvojica uhapšenih su osumnjičeni da su prilikom izvršenja ovih krivičnih dela iz čeličnih kasa oduzeli veći iznos novca. Oni su uz krivičnu prijavu sprovedeni zameniku Osnovnog javnog tužioca u Gornjem Milanovcu. Sudija za prethodni postupak im je, nakon saslušanja, odredio pritvor.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladojlo

    14. maj 2014 | 14:47

    Svaka cast!!

  • Slobo

    14. maj 2014 | 15:31

    Svaka pohvala za odgovornog policajca.MUP na potezu.Videcemo kako ce nagraditi odgovornog I postenog coveka.

  • lanisav

    14. maj 2014 | 15:58

    E to je pravi policajac svaka mu cast da su svi ovakvi srbija bi bila bezbednija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA