VODA NOSI SVE: Vanredna situacija u 11 opština u Srbiji! (VIDEO) (FOTO)

Načlenik sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić apeluje na građane da budu u pripravnosti. Evakuisano 31 osoba

  • 14

Načlenik sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslvoa Srbije Predrag Marić rekao je da je na teritoriji Srbije evakusana 31 osoba, a da je u Valjevu i još deset opština proglašena vanredna situacija, i naveo da očekuje da zbog lošeg vremena bude još evakuacija.

Prema njegovim rečima, u Srbiji trenutno ima na desetine ugroženih objekata i veliki broj intervencija što na evakuacijama što na pumpanju vode.

- Uključeni su svi kapaciteti sektora za vanredne situacije, odnosno timovi za spasavanje na vodi, od popodne je uključena Žandarmerija, kao i Vojska Srbije - rekao je Marić za B92.

On je najavio da će sve krizne tačke kojih će biti još u toku noći zbog ogromne količine kiše koja pada, pokriti ljudstvom pre svega zarad zaštite ljudskih života.

Građanima je poručio da se u slučaju nepogoda obrate najbližem opštinskom štabu za vanredne situacije, kao i da na put ne idu bez preke potrebe.

Zbog obilnih padavina i izlivanja reka, u Valjevu i delovima opština Lajkovac i Ub proglašena je vanredna situacija, a na celom slivu Kolubare vanredna odbrana od poplava!

U skladu sa time, sva preduzeća, ustanove i službe u obavezi su da organizuju dežurstva i dostupnost odeljenju za vanredne situacije.

Aktiviran je i stručno operativni tim za odbranu od poplava i angažovana dodatna mehanizacija pored one kojom Valjevo već raspolaže.

U Valjevo su stigli i stručnjaci za odbranu od poplave, a prema najavama prognozera jaka kiša će nastaviti da pada i u naredna dva dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA