Ubica koji je slao poljupce novinarima osuđen na 15 godina zatvora

Nakon ubistva decembra 2012. godine komšije su ispričale da su čuli zapomaganje žene nakon što je pala kroz prozor, da je dozivala moleći nekoga da pozove policiju jer će muž da je dokrajči. To se za koji minut i desilo

  • 18

Dejan Cvetić (41) iz Kragujevca, osuđen je nepravosnažnom presudom u Višem sudu u Kragujevcu na 15 godina zatvora zbog ubistva supruge Nataše (32) decembra 2012. godine. On je Natašu izbacio kroz prozor sa prvog sprata porodične kuće, pa je nožem zaklao u dvorištu. Nataša je imala povrede na vratu, dojki i stomaku. U vreme ubistva dvoje maloletne dece Cvetića bili su u kući. Tokom sprovođenja u sud, decembra 2012. godine, Cvetić je okupljenim novinarima slao poljupce.

On je dobio maksimalnu kaznu za "obično" ubistvo, a nije bilo dokaza da je u pitanju teško ubistvo koje povlači kaznu do 40 godina robije. I tužilaštvo i nepravosnažno osuđeni mogu da se žale na presudu.

Ubica je priznao zločin i nakon presude izjavio da se kaje, da nije imao nameru da ubije i da je svestan da je upropastio život svojoj deci. On je tokom suđenja ipak tvrdio da je Nataša sama skočila kroz prozor.

- Prozor je razbila supruga. Ne znam čime. Popela se na prozor. Pokušao sam da je uhvatim i uvučem u sobu. Izgubila je ravnotežu i ispala kroz prozor. Ja sam tada sišao u dvorište. Ležala je, žalila se da se polomila i da je boli, podizala se na laktove i svađali smo se dva, tri minuta. Hteo sam da joj pomognem, a ona mi je rekla da ja ne mogu da joj pomognem jer nisam bio sposoban ni decu da joj napravim i da deca nisu moja - pričao je Cvetić odgovarajući na pitanja tužioca.

Tužilac je tražio kaznu za teško ubistvo. Razlog za to je što je Nataša imala mnogobrojne povrede koje nije mogla da dobije od pada kroz prozor, već ranije. Tužilac je napomenuo i da je žena ubijena dok je nemoćno ležala na dvorištu sa povredama kičme. Odbrana je ukazala na činjenicu da je Cvetić priznao ubistvo, da se kaje, da je otac dvoje maloletne dece.

U obrazloženju sudskog veća kojim je predsedavao sudija Miroslav Lepojević rečeno je da sud nije raspolagao dokazima da zločin ima elemente surovosti, niti dokazima da je tokom zločina bilo mučenja i zlostavljanja koji bi ukazivali na teško ubistvo.

Tokom suđenja pomenute su i dve krivične prijave iz 2011. godine koje su Cvetićev otac i njegova ubijena supruga podneli protiv njega zbog nasilja u porodici. Oboje su odustali, a krivične prijave su odbačene.

Nakon ubistva decembra 2012. godine komšije su ispričale da su čuli zapomaganje žene nakon što je pala kroz prozor, da je dozivala moleći nekoga da pozove policiju jer će muž da je dokrajči. To se za koji minut i desilo.

Nataša Cvetić pokušala je samoubisvo trovanjem desetak dana pre nego što je muž ubio. Dvoje dece Cvetića, sinovi koji sada imaju devet i 10 godina, smešteni su kod rodbine Dejana Cvetića.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka

    14. maj 2014 | 19:42

    Majmuna,treba motkom svaki dan,bez obzira kakva je žena skot,ne možeš je klati

  • Dog

    14. maj 2014 | 20:16

    On je kolje nemoćnu, u bolovima, dok leži i ne može da se pomeri... Stvarno nije surovo ubistvo. Humano je.

  • Maki Nekabude

    14. maj 2014 | 20:33

    Sta je tesko ubistvo ako je ovo 'lako'???? :@

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA