ULTIMATUM: Kijevske trupe da se povuku u roku od 24 sata

Zamenik komandanta Narodne policije Donbasa Sergej Zdrilijum, naredio je Kijevskim trupama da povuku svoja oklopna vozila iz Donjecka, u protivnom će, prema ovlašćenjima koje ima, sve uništiti i spaliti

  • 5

Samoodbrambene snage Donjecka postavile su ultimatum vojnim trupama Kijeva da se povuku iz regiona u roku od 24 sata, inače će blokirati njihove položaje u Donjeckoj oblasti, a trupe će biti isterane silom, prenose danas RIA Novosti.

- Dajem im 24 sata da povuku sve trupe, sve snage - saopštio je juče zamenik komandanta Narodne policije Donbasa Sergej Zdrilijuk, preneo je Glas Rusije.

Prema njegovim rečima, specijalne komandne jedinice počeće da operišu u tim oblastima ako se ukrajinska oklopna vozila ne povuku, a kontrolni punktovi ne napuste.

- Ukoliko se oklopna vozila ne povuku, a blokade takozvanih legitimnih vlasti na putevima ne uklone, imaću dovoljno ovlašćenja i sredstava, komandant me je danas podržao, da uništim i spalim sve. Izviđačke i sabotažne grupe su spremne za pokret, a neke su veoma jake - rekao je Zdrilijuk za RIA Novosti.

Ovo saopštenje usledilo je nakon referenduma u regionima Donjeck i Lugansk, koji su pokazali da većina glasača podržava samoupravu usred intenzivirane vojne operacije Kijeva.

Skoro 90 odsto glasača u regionu Donjecka podržalo je političku nezavisnost od Kijeva, saopštio je ranije predsednik Centralne izborne komisije samoproglašene Donjecke Narodne Republike Roman Lijagin.

U regionu Luganska je 96,2 odsto glasača podržalo samoupravu te oblasti, prema konačnim podacima koje je objavila lokalna izborna komisija.

Posle referenduma, Donjecka Narodna Republika se samoproglasila za suverenu državu i zatražila od Moskve da razmotri njeno pristupanje Rusiji, podseća Glas Rusije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA