Nađene bombe i municija u Šilerovoj!

Građevinci u blizini nekadašnje tvrđave "zemunskog klana" pronašli 18 ručnih bombi, štapine, 200 metaka...

  • 0

Na placu u Šilerovoj ulici broj 84 u Zemunu, u neposrednoj blizini mesta na kome se do marta 2003. nalazilo zdanje vođe "zemunskog klana" Dušana Spasojevića Šiptara, pronađen je pravi arsenal oružja i eksplozivnih naprava. Radnici građevinskog preduzeća "Kuća stil" otkopali su, tokom izvođenja radova, bombe "kašikare", metke, štapine...

Sumnja se da arsenal pripada nekadašnjim članovima "zemunskog klana", ali će to biti utvrđeno istragom.

Kontradiverziona ekipa beogradske policije iz zemlje je iskopala 18 ručnih bojevih bombi "M75", šest diverzantskih upaljača, tri eksplozivna punjenja, dva sporogoreća štapina, jedan detonirajući štapin, 200 metaka kalibra 7,62 milimetara koji se koriste za "kalašnjikov", tromblonski nastavak za automatsku pušku "M70", četiri kompleta za čišćenje puške, kanticu za ulje...

- Primetno je da je na određenim predmetima počeo proces korodiranja, a veštači se vreme kada je arsenal zatrpan - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi.

U blizini je bila nekadašnja tvrđava "zemunskog klana", srušena u akciji "Sablja" pa se ispituje da li je reč o njihovom oružju.

Izvor "Novosti" navodi da postoji velika mogućnost da je to oružje po nalogu nekadašnjih vođa ganga Dušana Spasojevića, Mileta Lukovića i Milorada Ulemeka, zakopano u neposrednoj blizini. Da im je zatrebalo, lako su mogli da dođu do njega.

- Plac se vodi na ime Save Banovića, a u toku je istraga od kada je on vlasnik pomenutog zemljišta. Interesuju nas i prethodni vlasnici. Ispitali smo radnika "Kuće stila", koji je tokom kopanja mašinom došao do prvih bombi. Srećom da je S. J. odmah primetio da je reč o oružju, pa je tako izbegnuto da neka od njih eksplodira i povredi radnike - kažu u policiji.

Poznato je da su pripadnici klana imali mnogo oružja, kao i eksploziva, a da su dosta toga "nabavljali" i preko Ulemeka Legije iz Jedinice za specijalne operacije. Posle veštačenja biće poznato da li je reč o njihovom sakrivenom arsenalu, ili je neko drugi to zakopao u njihovoj neposrednoj blzini, što je malo verovatno.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA