Poplava pokrenula brdo u Tuzli, 60 kuća ugroženo (VIDEO)

- Ovo je stvarno strašno. Praktično je brdo već došlo do kuća i ako kiša i dalje bude padala, klizište bi moglo da pogodi sve kuće. Nadamo se da će sve dobro proći i da neće biti velike štete - rekao je Muhamed, jedan od stanovnika ovog područja

  • 0

Zbog obilnih kiša i poplava na području Tuzlanskog kantona pokrenulo se nekoliko klizišta. Na relaciji od Brčanske Malte prema naselju Solina pokrenuto je klizište preko puta glavne kasarne.

Prema izjavama očevidaca, praktično se pokrenulo ogromno obližnje brdo koje je uzrokovalo klizište i do sada ugrozilo dve kuće čiji zidovi su popucali, a preti im opasnost od potpunog urušavanja.

Postoji mogućnost da klizište ugrozi i glavnu magistralu prema naselju Solina, kojom svakodnevno saobraća na hiljade vozila.

Prema rečima meštana, do sada nije bilo povređenih, niti žrtava, iako klizište ugrožava više od 60 kuća. Većina stanovnika je već evakuisana.

Jedan od stanovnika ovog područja, gospodin Muhamed (65), izjavio je da je ovo najveća prirodna katastrofa koju on pamti.

- Ovo je stvarno strašno. Praktično je brdo već došlo do kuća i ako kiša i dalje bude padala, klizište bi moglo da pogodi sve kuće. Nadamo se da će sve dobro proći i da neće biti velike štete - rekao je on.

Na terenu su jedinice Civilne zaštite, koje građanima na svaki način pružaju pomoć i podršku.

Dešavanja uživo u vezi sa poplavama, najugroženijim mestima u Srbiji i vanrednom situacijom možete pratiti ovde.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Anadolija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA