Patrijarh na molebanu za kišu opleo po gejevima!

- Bez milosti Božje ne može se ništa uraditi. Ovo nije kazna Božja već opomena da se sklonimo s puta poroka, zlobe i bezakonja - rekao je patrijarh dodajući da se ovih dana u Beogradu sprema skup koji predstavlja veliko bezakonje i mrski porok, a sve protiv Boga i zakona življenja

  • 20

U Sabornoj crkvi u Beogradu juče je održan prvi moleban za prestanak kiše, kome su prisustvovali članovi Sabora. Patrijarh srpski Irinej pozvao je vernike da se pomole, uz napomenu da su kiše i poplave odnele ljudske žrtve, izazivajući mnogo nevolja.

- Kiša i poplave koje su zadesile našu zemlju izazvale su mnoge žrtve. Nažalost, ovo nije kraj. Svi koji to mogu bore se da zaštite ljudske živote - rekao je patrijarh, pozivajući vernike da se pomole.

On je istakao da nas je snašla velika nevolja, "kojom nas Gospod opominje, poziva na pokajanje i daje do znanja da bez milosti Božje ne možemo ništa učiniti".

- Molimo se Gospodu da zaustavi oblake kiše i podari nam sunce. Bez milosti Božje ne može se ništa uraditi. Ovo nije kazna Božja već opomena da se sklonimo sa puta poroka, zlobe i bezakonja - rekao je patrijarh.

On je dodao da se ovih dana u Beogradu sprema skup koji predstavlja veliko bezakonje i mrski porok "kojim se ponose i ističu svoje dostojanstvo i demokratiju, a sve protiv Boga i zakona življenja".

Patrijarh je naveo da su još uvek mnogi domovi i ljudski životi ugroženi i to širom Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine.

Sabor Srpske pravoslavne crkve apelovao je ranije danas na sve vernike i ljude dobre volje da pomognu i solidarišu se u teškoj nevolji koja je zadesila čitavu zemlju, rekao je episkop bački Irinej.

Episkop bački je rekao da nije dovoljna samo molitva, već da je važno da se pokaže solidarnost i saosećanje sa svima koji su ugroženi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srki

    16. maj 2014 | 13:55

    Stop, paradi srama.

  • русија

    16. maj 2014 | 14:14

    Тачно тако. Као народ смо брзи и прихватљиви на свако зло. Безбожни и маловерни. Јадан народ

  • ANONIMUS

    16. maj 2014 | 14:59

    Covece kakav srednji vek, ovo je nadrealno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA