Ovo je studentkinja koja je dobila prvu nagradu sa imenom Milutina Bojića!

Studentkinja iz Čačka Milica Milosavljević proglašena je najboljom od ukupno 33 kandidata, koji su poslali svoje pesme na konkurs za nagradu "Milutin Bojić"

  • 1

Jednoglasnom odlukom stručnog žirija, studentkinja iz Čačka Milica Milosavljević proglašena je najboljom od ukupno 33 kandidata, koji su poslali svoje pesme na konkurs za nagradu "Milutin Bojić".

U najužem krugu za ovu nagradu, koju je Biblioteka "Milutin Bojić" iz Beograda ustanovila uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, našli su se još i mladi pesnici Jana Aleksić iz Beograda i Saša Skalušević iz Negotina.

Nagrada Milici Milosavljević biće uručena na prigodnoj svečanosti u ponedeljak 19. maja 2014. od 18.00 časova, u matičnom odeljenju Biblioteke "Milutin Bojić" (Ilije Garašanina 5). Nagrada se dodeljuje na dan Biblioteke "Milutin Bojić", koji je i dan rođenja prerano preminulog pesnika, autora čuvene "Plave grobnice".

Pobednici će biti štampana knjiga pesama u izdanju Biblioteke "Milutin Bojić".

Posle dodele nagrade, stručni žiri u sastavu Mileta Aćimović Ivkov (predsednik), Slađana Ilić i Darko Daničić obrazložiće svoju odluku, a biće održano i prigodno pesničko veče.

Ovom događaju prisustvovaće i najbliži srodnik Milutina Bojića, novinar u penziji Mirko Bojić, sin Milutinovog brata Dragoljuba.

Konkurs za nagradu "Milutin Bojić" raspisan je 15. marta 2014, a pravo da se prijave imali su mladi pesnici do 35 godina, koji dosad nisu objavili samostalnu knjigu pesama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA