Kataklizmični scenario za Mali Zvornik: Drina preti da poplavi grad!

- Praktično je planina počela da klizi ka Drini, uz potencijalnu mogućnost da se napravi prirodna ustava koja bi Drinu skrenula prema Malom Zvorniku i dovela do njegovog plavljenja - objasnio je načelnik sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić

  • 13

Načelnik sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić je govoreći o tri scenarija koja u narednom periodu mogu da zateknu Šabac, napomenuo i da je druga kritična tačka u ovom trenutku Mali Zvornik.

On je dodao da se ekipe za evakuaciju trenutno koncentrišu na “veliko pokretanje klizišta u Malom Zvorniku”, koje je počelo u toku noći.

- Praktično je planina počela da klizi ka Drini, uz potencijalnu mogućnost da se napravi prirodna ustava koja bi Drinu skrenula prema Malom Zvorniku i dovela do njegovog plavljenja - objasnio je Marić.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bb

    19. maj 2014 | 16:33

    Jos veci problem je brana. Ako od naleta vode pukne brana u Malom Zvorniku (koja je i tako u losem stanju), ljudi ce imati problem sa jezerom koje je puno mulja. Krenuce zivo blato na naselja. A ako se desi scenario iz teksta i voda ode na Sabac, eto nam ekoloske katastrofe zbog sfera amonijaka iz Sabca. Napisite nesto o tom scenariju koji svi zaobilaze

  • Ђорђе

    19. maj 2014 | 20:01

    Велика је вероватноћа да ће стари мост или пешачки мост иѕмеђу Малог Ѕворника и Зворника бити урушен од велике количине земље тј. клизишта који се налази иѕнад моста. Магистрални пут Лозница-Мали Зворник-Љубовија код моста је урушен, поткопан, како код се каже, од саме земље, блата ... Ако се и то деси, онда је Бог рекао лаку ноћ и Малом Зворнику. Оде све у три лепе ... материне. Дрина ће променити ток, поплавити Зворник у Републици Српској. :(

  • L

    19. maj 2014 | 17:23

    @bb brana uopste nije u losem stanju i ne vidim zasto bi trebalo siriti dezinformacije i paniku podgrevajuci price o tamo nekom "scenariju" koji je gotovo neostvariv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA