HVALA PRIJATELJI: Makedonci sakupili 120.000 evra za Srbiju, šalju 80 tona pomoći (FOTO)

Makedonski Crveni krst najavio je da će akcija prikupljanja pomoći za ugrožena područja u Srbiji i Bosni biti nastavljena i narednih dana

  • 19

Svi pomažu! Ukupno 119.000 evra pomoći za žrtve poplava u Srbiji i Bosni skupljeno je u Makedoniji. Pored toga, građani bivše republike SFRJ sakupi li su i 80 tona hrane i higijenskog materijala za pomoć nastradalima u našoj zemlji.

Makedonski Crveni krst najavio je nastavak akcije i narednih dana.

U Srbiju su danas u 11 sati upućena četiri kamiona u kojima se nalaze ćebadi, higijenska sredstva, 60.000 litara vode, kao i 20 tona prehrambenih proizvoda, na hiljade komada obuće i odeće. Konvoj za nastradale u Bosni krenuće u utorak.

Novčani deo pomoći prikupljen je nakon otvaranja broja telefona namenjenog za donaciju poplavljenom stanovništvu Srbije i Bosne.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Telegraf.mk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ognen

    19. maj 2014 | 17:42

    Danas smo poslali 100 tona u 5 slepera veceras stizu u beograd. Vlada se otkazala od DDV-a 18% od telefonske donacije i toa ide pomoc nastradalima. U Cetvrtak odrzace se veliki humanitarni koncert, sav prihod od prodaja ulaznica idu u donacije, isto kao i sve pretstave u teatrima, nacionalnoj filharmoniji i opera i balet u citavoj drzavi tokom njedelje. Ostalo je jos oko 100 tona hrane, vode, higijenskih materijala,obuce i hrana, kasice, plene i maramice za bebe. To je prikupljeno u nedelju za samo par sati. To ce se slati etapno kad zatrazi Crveni Krst Srbije! Izdrzite mi smo sa vama !

  • Klaudija

    19. maj 2014 | 16:16

    Hvala vam. Niste nas zaboravili.

  • Vr 46

    19. maj 2014 | 17:10

    Gde su grci nesto ih ne vidim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA