Poplavljeno 80.000 hektara, desetine tona uginulih životinja!

Najveću štetu pretrpeli povrtari, rasadnička proizvodnja, a pojedini stočari pretrpeli su štete koje se mere stotinama hiljada evra

  • 0

U ovom trenutku je 80.000 hektara obradivog zemljišta poplavljeno, a gubici su u veliki i u stočnom fondu gde je reč o nekoliko desetina tona uginulih životinja, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Zoran Rajić, pozivajući se na poslednje podatke sa terena.

- Uprava za veterinu je na terenu i trudi se da što pre ukloni leševe životinja, imamo dovoljno svih preparata i vakcina, tako da se nadam da ćemo u narednim danima uspešno rešiti taj problem - kazao je Rajić novinarima u Skupštini Srbije.On je međutim, napomenuo da nedostaju kamioni za odvoženje leševa životinja.

Rajić je ukazao da je najintenzivnija poljoprivredna proizvodnja upravo u dolinama reka, pa su najveću štetu pretrpeli povrtari, rasadnička proizvodnja, a pojedini stočari pretrpeli su štete koje se mere stotinama hiljada evra.

On je rekao da je poljoprivredni kombinat u Obrenovcu prema prvim procenama, pretrpeo štetu veću od 500 miliona dinara.

Rajić je naveo da se situacija menja iz sata u sat, podaci se tek prikupljaju, pa će tek u narednim danima moći da se govori o tome kolika je ukupna šteta.

Na skupštinskom Odboru za poljoprivredu pojavila se i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković koja je takođe rekla da će se razmere štete tek znati, i ali da je sigurno da je ona ogromna.

- Precizniji podaci biće poznati narednih dana - dodala je Bogosavljević Bošković.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA