Ovako je klizište skoro progutalo Zenicu! (FOTO) (VIDEO)

Bosna i Hercegovina koja je takođe bila pogođena katastrofalnim poplavama, sada se suočava sa brojnim klizištima zbog kojih su pojedina naselja potpuno nestala

  • 5

Poplave koje su proteklih dana zadesile čitav region u Bosni i Hercegovini su izazvale masovna klizišta. U samo nekoliko sekundi nestajali su domovi, a najdramatičnije je bilo u Zenici.

Bosna i Hercegovina, koja je takođe bila pogođena katastrofalnim poplavama, sada se suočava sa brojnim klizištima zbog kojih su pojedina naselja potpuno nestala.

Situacija u Zeničko-dobojskom kantonu je bila izuzetno teška. Naselja Topčić polje, Nemile i Šerić su sada potupno neprepoznatljivi.

Prizemne kuće, garaže i mlinovi su nestlai, a iz zemlje koja ih je zatrpala vire krovovi i poneko potkrovlje višespratne kuće. Građani Bosne i Hercegovine se i dalje bore sa klizištima.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvro: zenicablog.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joka

    19. maj 2014 | 23:44

    Boze koja katastrofa zadesila Bosnu i Srbiju. Velika tuga. Covek se ceo zivot muci i bori da bi imao, da bi stvorio svoj dom i jedan dan sve izgubi.. sta reci.. Boze, oprosti sve nase grehove i pomozi nam.

  • Miseta

    20. maj 2014 | 02:38

    Zenicani drzite se kao zemlja Srbija. Nista nije vredno osim zivota. Patimo zajedno ali cemo biti jaci

  • учкур

    20. maj 2014 | 00:45

    Који наслов. Прогутало Зеницу. Ви новинари сте прави бомбардери који ни NATO нема.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA