Bezdušnici evakuisanima u Obrenovcu tražili 1.000 dinara za litar mleka!

- U zgradi gde smo prvobitno evakuisani, bile su smeštene i 32 bebe. Pokušala sam u obližnjoj prodavnici da kupim mleko, hleb i vodu za njih, kada sam se šokirala cenama. Taj bezdušnik je za litar mleka tražio 1.000 dinara za flašu vode 200, a za hleb 150 dinara! - kaže Časlava Stokić iz Obrenovca

  • 22

U prihvatnom centru hali FMP-a na Čukaričkoj padini, našla se i Časlava Stokić iz Obrenovca, koja je u poplavama u Obrenovcu ostala bez kuće. Međutim, neke druge stvari, zabolele su je više od materijalnog gubitka.

Kao i mnogi drugi, Časlava je u petak u četiri ujutro krenula na posao (ova hrabra žena vozi autobus), ali je ubrzo je morala nazad, jer su krenule sirene za uzbunu, a do devet sati ujutro voda je već dostigla 190 centimetara. Ona je sa ćerkom i unucima na kraju završila u obližnoj zgradi.

- Nakon što sam zbrinula unučad i ćerku, krenula sam i sama da pomžem ugroženima. Dok smo bili u čamcu, videla sam kako majka i dete plutaju i ne razmišljajući sam skočila i uspela da ih spasem. Nastavili smo da spasavamo, a najdraže mi je što sam iz vode izvukla trudnicu koja se neposredno nakon spasavanja porodila - kaže Časlava, koja je na svojoj koži osetila i bezdušnost pojedinaca, koji su hteli da zarade na ljudskoj muci.

- U zgradi gde smo prvobitno evakuisani, bile su smeštene i 32 bebe. Pokušala sam u obližnjoj prodavnici da kupim mleko, hleb i vodu za njih, kada sam se šokirala cenama. Taj bezdušnik je za litar mleka tražio 1.000 dinara za flašu vode 200, a za hleb 150 dinara! E, to nikada neću zaboraviti. To me je više potreslo nego kada sam gledala kako mi se kuća ruši. Sada nemam ništa, a opet imam sve svoju decu i unučad - ispričala je Časlava za „Alo!“.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    20. maj 2014 | 09:17

    Ukazite mi gde se nalazi prodavnica doticnog prodavca ocu mleko da kupim! Hvala

  • Doctor

    20. maj 2014 | 08:39

    Odma streljat za primjer.

  • Alex

    20. maj 2014 | 09:04

    Tome bezdusniku kad sve prodje treba zarvoriti prodavnicu, dobro ga nalupati I u ztvor da pamti celi zivot .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA