HAOS U SKOPLJU: U neredima zbog ubistva tinejdžera privedeno 27 osoba (FOTO)

Za ubistvo makedonskog mladića je osumnjičen 19-godišnji Albanac, a demonstranti su gađali izloge i automobile za koje su verovali da pripadaju Albancima. Najmanje jedna radnja je spaljena, a grupa protestanata sastojala se uglavnom od navijača koji su nosili fantomke, šipke i bejzbol palice

  • 6

Zbog sinoćnjih nemira koji su se odigrali u Skoplju povodom ubistva makedonskog tinejdžera, privedeno je 27 osoba. Za ovo ubistvo osumnjičen je 19-godišnji Albanac koji je priveden. U sukobima je povređeno šest policajaca, kada se nekoliko stotina mladih sukobilo sa njima, bacajući kamenice u naselju u kojem je ubijen 18-godišnji mladić.

Protest je počeo u ponedeljak uveče u predgrađu Skoplja gde uglavnom žive Makedonci. Povređenih u tim neredima nije bilo. Do utorka ujutro policija je uspela da vrati mir na ulice, ali je kasnije uveče ponovo došlo do sukoba demonstranata i policije.

Demonstranti su gađali izloge i automobile za koje su verovali da pripadaju Albancima, a najmanje jedna radnja je spaljena. Grupa protestanata sastojala se uglavnom od navijača koji su nosili fantomke, šipke i bejzbol palice. Kako bi se sprečilo širenje nasilja, policija je bila primorana da koristi i dimne bombe.

Protest je završen, a sve privedene osobe nalaze se u policijskoj stanici i protiv njih će biti podneta krivična prijava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    21. maj 2014 | 13:28

    Strasno za jedan mladi zivot.Neka mu je laka zemlja. Braco Makedonci, sad znate sta vam valja ciniti!

  • V6

    21. maj 2014 | 15:31

    Sve im treba polupati i tamo i ovde

  • Milos jankovic

    21. maj 2014 | 20:29

    Ovo je pocelo. Vise povratka nema videcete. Tek ce biti velikih nereda. Sve je ovo smisljeno, da se Makedonci okrive. A posle sledi scenario sa Kosova. Jadni Siptari ,dobri i ugrozeni od Makedonaca. Novi rat i sankcije su na ne bih voleo da budem u kozi Makedonaca. Neka im je bog na pomoci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA