Pogledajte kako se razvijene zemlje brane od poplava! (VIDEO)

Ovi sistemi odbrane su u razvijenim evropskim zemljama toliko popularni da ih mnogi kupuju i za "kućnu upotrebu" - kako bi zaštitili vlastita dvorišta ili bar ulazna vrata u kuće i druge objekte

  • 6

Evropa se od poplava brani sistemima u koje su uložene milijarde evra, ali su dugoročno gledano i više nego isplativi jer je šteta nanesena poplavama nemerljiva u odnosu na cene ovakvih barijera.

Sistemi odbrane koje možete videti u snimcima na kraju teksta su u razvijenim evropskim zemljama toliko popularni da ih mnogi kupuju i za "kućnu upotrebu" - kako bi zaštitili vlastita dvorišta ili bar ulazna vrata u kuće i druge objekte.

Među ova tri primera je i jedan iz Singapura.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eh

    21. maj 2014 | 18:55

    Taj Austrijski sistem izgleda jako dobar (aluminiumski profili, mnogo laksi za montiranje) samo sto bi to kod ovih nasih sve korodiralo u roku od dve godine jer bi ih mrzelo za suse, ciste i nanose zastitu koja je potrebna za skladistenje. Verovatno bi ih mrzelo i da skidaju vec bi ostavili da tako stoje stalno dok se ne bi od korozire rupe pojavile ili bi u toku godine pokrali pola profila. Da su ti nasipi u Obrenovcu samo imali betoniranu stranu prema reci ovo se ili ne bi uopste desilo ili bi poplava bila minimalna.

  • caffebarcaffe

    21. maj 2014 | 18:28

    Pa to imamo i mi. Pogledajte Golubac npr. A Novi Sad je posle 2006.god. kad je pretila ona velika voda Dunava, podigao odbrambeni zid za nekih 80cm i rešio problem. Šta je Beograd, Obrenovac, Lazarevac itd. utdio od 2006. do danas? Treba pitati Đilasa (to su beogradske opštine)gde su pare za odbranu od poplava?

  • Dragan

    21. maj 2014 | 22:34

    Kod nas bi to braca dimljeni srbi demontirali u rekordnom roku i prodali ovim jos gorim srbima ( uglednim biznismenima )

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA