SOS Serbia Posters: Plakati koji su ujedinili bivšu Jugu! (FOTO)

Ovim plakatima pozivaju se ljudi širom sveta da pomognu Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj da se izbore sa posledicama poplava

  • 0

Poput Darka Mijuškovića iz Crne Gore, koji je izradio kreativni humanitarni poster za pomoć stanovništvu Srbije, koje je ugroženo katastrofalnim poplavama, mnogi drugi su sledili njegov primer. Pridružili su se i autori koji plakatima apeluju za pomoć stanovništvu Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a žive na suprotnom delu zemljine kugle.

Osim stanovnika naše zemlje, svoju humanost su na ovaj način iskazale i komšije iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.  Međutim, tu je i plakat autora iz Bugarske i Grčke, a jedan je stigao čak iz Perua.

Svi pozivaju ljude širom sveta da pomognu Srbiji, ali i Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj da se izbore sa posledicama poplava. Tematika je slična i na većini se simbolično predstavlja zemlja koja se davi u vodi.

Idejni tvorci ove neobične onlajn izložbe pozvali su ljude širom sveta da pošalju svoje radove i na taj način pomognu.

- Pozivamo profesionalne dizajnere širom sveta, ali i sve ljude dobre volje da nam pošalju postere kojima bismo apelovali na ceo svet, da pomogne ljudima koji se suočavaju sa posledicama poplava koje je izazvao ciklona Tamara - navodi se na ovom sajtu.

Takođe, kako se dodaje, posteri će biti odštampani što je pre moguće, a zatim prodati na javnoj izložbi ili aukciji. Plan je da se ceo prihod upotrebi kako bi se pomoglo ljudima koje su poplave ostavile bez ičega.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA