≫ 

PUCNJAVA U NOVOM SADU: Ubijen Vojislav Škrbić ispred kafića Gondola! (FOTO)

Na Vojislava Škrbića i Todora Tucakova za sada nepoznate osobe ispalile su veći broj metaka. Ubistvo se dogodilo pred većim brojem očevidaca, slučajnih prolaznika

  • 50

U pucnjavi u centru Novog Sada ubijen je Vojislav Škrbić (40), a ranjen Todor Tucakov (39) ispred kafića Gondola, koji se nalazi pored zgrade Izvršnog Veća.

Na njega i još jednog čoveka, za sada nepoznate osobe ispalile su veći broj metaka. Ubistvo se dogodilo pred većim brojem očevidaca, slučajnih prolaznika.

Ubijeni Škrbic imao je ozbiljan krivični dosije zbog brojnih teških krivičnih dela, a Tucakovu se ukazuje pomoć u bolnici.

Ovo nije prvi pokušaj ubistva Škrbića. U julu 2002. godine Škrbić je teško ranjen u grudi pucnjavi ispred kluba "Zam" u Novom Sadu. Nakon toga napadi na njega bili su organizovani i u rodnom Kaću, a preživeo je i sačekušu ispred stana. Iz tih napada uspeo je da izađe nepovređen.

U Beloj knjizi MUP-a Srbije je svojevremeno bio pominjan kao član nekoliko organizovanih kriminalnih grupa i jedan od glavnih distributera heroina u Novom Sadu i Vojvodini. 2009. godine je osuđen na 11 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo pripadnika novosadske kriminalne grupe "Firma" Branislava Jelačića (30) u kafiću "Marina".

Škrbić je ranije osuđivan i za pokušaj ubistva Dragana Vojnovića na obali Dunava kod Kamenjara, a u njegovom dosijeu se navodi i da je hapšen zbog posedovanja narkotika i oružja.

(E. T. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jery

    22. maj 2014 | 22:34

    bravo! još jedna štetočina manje! Kad ne moze drzava....

  • samo ja

    22. maj 2014 | 23:29

    ako je 2009. osudjen na 11 godina zasto je 2014 bio na slobodi!!! ????

  • Pantomime

    22. maj 2014 | 22:42

    Vreme je da se snima Vidimo se u citulji 2. Hroniku pune svakodnevno, sve sami intelektualci i idoli mladih. Uzorne komsije, lepo vaspitani !?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA