NA RADNOM ZADATKU: Italijan poginuo u Ukrajini

Italijanski novinar Andi Ročeli poginuo je u napadu kod grada Slavjanska, u regionu Donjecka na istoku Ukrajine, potvrdilo je danas italijansko ministarstvo spoljnjih poslova

  • 0

Italijanski novinar Andi Ročeli poginuo je u napadu kod grada Slavjanska, u regionu Donjecka na istoku Ukrajine, potvrdilo je danas italijansko ministarstvo spoljnjih poslova.

- Na žalost, sve informacije ukazuju na činjenicu da je mrtav - izjavila je danas portparolka italijanskog ministarstva za AFP.

Ruski mediji su sinoć objavili da postoje indicije da su italijanski novinar i njegov prevodilac ubijeni, a francuski fotograf ranjen u blizini Slavjanska.

Povređeni francuski novinar, identifikovan kao Vilijam Rokelnon, prevezen je u lokalnu bolnicu, koju je napustio nakon što mu je pružena medicinska pomoć, javila je Raša tudej.

Rokelon, koji radi kao frilenser, izjavio je ruskim medijima da je posle pucnjave video italijanskog kolegu kako nepomično leži, javio je kanal Rusija 24.

- U selu Andrejevka, nedaleko od Slavjanska, italijanski novinar i njegov prevodilac su ubijeni, a francuski novinar je ranjen. Pucano je na vozilo u kome su se nalazili - navele su RIA Novosti, pozivajući se na neimenovane izvore snaga samoodbrane.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA