BESNI RAT: Ukrajinska vojska bombarduje aerodrom u Donjecku (VIDEO)

Prema navodima predstavnika samoproglašene Donjecke narodne republike, ukrajinska vojska je u napad poslala jurišnu avijaciju, tri helikoptera i dva aviona. U napadima su povređene najmanje dve osobe

  • 4

Ukrajinske vojno-policijske snage bombarduju aerodrom u Donjecku na istoku zemlje, javio je danas Glas Rusije. Prema navodima predstavnika samoproglašene Donjecke narodne republike, ukrajinska vojska je u napad poslala jurišnu avijaciju, tri helikoptera i dva aviona.

Snage samoodbrane Donjecka su predložile ukrajinskoj vojsci da napusti teritoriju vazdušne luke, ali kad su kijevske snage to odbile, počela je borba, navodi Glas Rusije. U napadima su povređene najmanje dve osobe, preneo je "Raša tudej"

Glavni aerodrom u Donjecku danas je zatvoren, a svi letovi otkazani, posle upada nekoliko desetina naoružanih separatista, izjavio je predstavnik aerodroma za odnose s javnošću Dmitro Kosinov.

- U tri sata ujutro došla je naoružana grupa. Nije bilo pucnjave, a oni su zahtevali da se vojnici koji obezbeđuju aerodrom povuku - rekao je on agenciji AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    26. maj 2014 | 18:01

    ZAŠTO NE PUŠTATE KOMENTARE? POZDRAV REDAKCIJI

  • bih

    26. maj 2014 | 18:13

    Pa izabran je presednik koji mora da uvede red i mir na istoku zemlje i da se obračuna sa tim separatistima kako god zna a taj njihov referendum ne priznaje niko u svetu pa ni Putin jer on je odma uzeo ono što mu je bilo najbitnije,Krim.

  • Miloš Đonović

    26. maj 2014 | 17:04

    Nama ovamo koji pratimo šta se radi u zemljama sa bliskim govornim i drugim stanjem nije svejedno šta se tamo radi.Smeta nam što je Ukrajina pošla putem odnosno to namjerava kao Baltičke republike i to ne možemo prihvatiti.Harkov,Odesa,Rostov to su bili gradovi koji su se istakli odbranama u 2 ratu tu je pobjedila sojvetska vojska i te gradove niko nema pravo okretati u pravcu Atlanskog pakta.Ne odobravamo akcije prozapadne ukrajinske vlade koja hoće pošto poto da izbaci one snage koje su se odlučile da radije žive sa Ruskom federacijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA