PIJAVICA PROTUTNJALA MAKARSKOM: Sve pred sobom dizala 200 metara u vazduh

Očevici navode da se sve brzo odigralo kao i da je prava sreća što niko nije stradao. Ubrzo nakon prve pojavila se i druga pijavica koja srećom, nije napravila nikakvu štetu

  • 3

Hrvatsku ovih dana prati nestabilno vreme, ipak najzanimljiviji meteorološki događaj dana desio se juče na makarskoj rivijeri kada se na nebu pojavilo nekoliko pijavica.

Pijavice su se pojavile iz olujnog oblaka grmljavine koji se nadvio nad Biokovo. Očevici su posvedočili da su videli veliku pijavicu koja se kovitlala iznad mora nekoliko minuta .

Pijavica se pojavila u luci, a zatim je s mora izašla na kopno. Na svom putu odnela je tende sa dva brodića, dok je pijavica prošla i preko lokalnog kafića.

Kovitlac je napravio manju materijalnu štetu, slomio je tendu kafića i preturio stolove i stolice.

- Pijavica je stolice dizala i do 200 metara u vazduh. Prava je sreća da niko nije stradao. Sve se jako brzo odigralo - rekao je očevidac Nediljko Marušić koji je slikao pijavice.

Ubrzo nakon prve, pojavila se i druga, ipak ona nije napravila bilo kakvu štetu. Nakon ove pojave moglo se primetiti nekoliko manjih vrtloga.

(Telegraf.rs / Izvor: Dalmacija News)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikac

    28. maj 2014 | 16:34

    Prvi put cujem da se kaze 'pijavica'

  • no name

    28. maj 2014 | 18:07

    Upravo se čuh sa prijateljima iz Makarske...Kažu da ničeg sličnog tamo danas nije bilo. Plaža puna, ljudi se kupaju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA