BEGBEDE IMA NOVI ROMAN: Evo šta se desi kad završite u noćnom klubu "Klonja"

Siže romana jednog od najpopularnijih francuskih književnika vrti se oko Marka Maronijea, duhovitog i lucidnog Begbedeovog alter ega, kolumniste i pisca, koji se sprema da krene na otvaranje noćnog kluba "Klonja". Roman je objavila izdavačka kuća Booka

  • 0

Od petka 30. maja Beograđani će konačno moći da kupe roman "Praznik u komi" (Booka) jednog od najpopularnijih pisaca današnjice, Frederika Begbedea.

Siže romana vrti se oko Marka Maronijea, duhovitog i lucidnog Begbedeovog alter ega, kolumniste i pisca, koji se sprema da krene na otvaranje noćnog kluba "Klonja" iza kojeg stoji njegov stari prijatelj, slavni disk-džokej Žos.

Godine su devedesete, atmosfera je apokaliptična, a zvanice su najslavniji Parižani tog doba.

Za samo dvanaest sati dogodiće se sumanuti karusel najneverovatnijih obrta začinjenih seksom, alkoholom i drogama svih vrsta, a sve u zaglušujućem ritmu elektronske muzike i pod rafalom svetlosnih efekata najprestižnijeg kluba na svetu.

Maronije, kome inteligencija i ironija ne dozvoljavaju da se do kraja prepusti orgiji dekadencije, prolazi kroz ovu dugu noć u sopstvenoj potrazi za ljubavlju koja ga čeka negde pred samo svitanje.

"Praznik u komi" je drugi Begbedeov roman čiji mu je uspeh kod publike i kritike obezbedio mesto u prvoj ligi francuskih književnika.

Begbede je do sada objavio između ostalog i romane: "Ljubav traje tri godine", "699 dinara", "Romantični egoista", "U pomoć, molim za oproštaj", "Francuski roman".

Osim pisanjem bavio se i advertajzingom, radio je za brojne magazine, vodio je TV šou. Godine 1994. osnovao je književnu nagradu "Prix de Flore" koja se svakog novembra dodeljuje talentovanim piscima (među dobitnicima su Mišel Uelbek i Ameli Notomb) u legendarnom "Cafe de Flore", u kome se nekada okupljala intelektualna elita, kao što su bili Žan-Pol Sartr, Simon de Bovoar i drugi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA