Na istoku Ukrajine nema Srba

Svi srpski državljani koji su se javili Ambasadi Srbije u Kijevu napustili su nebezbednu zonu i preko ovog grada otputovali za Srbiju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova

  • 3

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo danas da, prema podacima kojima raspolaže, na istoku Ukrajine, gde su sada sukobi, nema državljana Srbije.

Svi srpski državljani koji su se javili Ambasadi Srbije u Kijevu napustili su nebezbednu zonu i preko ovog grada otputovali za Srbiju, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo kijevska nevladina organizacija tvrdila da među poginulim proruskim borcima kod Donjecka ima i državljana Srbije i da je ukrajinski sajt Podrobnosti.ua prvi objavio tu informaciju, koju je izneo Dmitri Timčuk, koordinator organizacije Informacioni otpor.

- Prema našim podacima, među plaćenicima koji su ubijeni tokom poslednja tri dana u ovom delu Ukrajine, pored građana Ukrajine, identifikovani su Srbi, ruski građani iz Ingušetije, Čečenije, Dagestana, kao i stanovnici Abhazije - naveo je Timčuk u izjavi koju je na svom sajtu preneo i ugledni Institut za izveštavanje o ratu i miru.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komita

    30. maj 2014 | 17:10

    Ima srba iz 17 . veka kad se naseljavalo podrucje iznad zaporozja i donjecka .

  • Weber'S

    30. maj 2014 | 15:29

    Steta a ja se ponadao 5% pa da zapocnemo balvan republiku. Republika Ukrainska krajina. Ma tesko i izgovoriti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA