AUTOMOBILI I KARAĐORĐEVIĆI: Kome iz dinastije je Hitler poklonio mercedesa? (FOTO) (VIDEO)

U knjizi "Automobili i dinastija Karađorđevića 1908-1941" autor Miroslav Milutinović otkriva u kojim su se automobilima najradije vozili Petar I, knez Pavle, kraljica Marija, ali i kom Karađorđeviću je Adolf Hitler poklonio "mercedes benc", i gde je završio automobil u kojem je ubijen Aleksandar I Karađorđević u Marseju

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Marko
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • ivan

    10. februar 2018 | 09:58

    ja znam gde se nalazi auto kralja aleksandra pikard iz 1928 godine. ovaj sto je na slici na zeleznickoj stanici

  • Marko

    23. mart 2016 | 21:13

    Meni je pradeda bio vozač u vojsci, u drugom balkanskom i prvom svetskom. Ali po njegovoj priči koju je kasnije pričao porodici,on je vozio nekakav automobil marke: Bajloni. Ali nigde nisam mogao na internetu da pronađem fotografiju takvog nekog automobila.

  • Aleksandar

    18. maj 2015 | 21:48

    Cemu tolika mrznja, pa da nije bilo Karadjordja, ne bi bilo ni moderne Srbije? Da nije bilo kneza Aleksandra, ne bi bilo ni prvog Gradjanskog zakonika kod nas? Da nije bilo kralja Petra I, ne bi bilo ni prve i jedine prave istinske demokratije kod nas, niti bi bili oslobodjeni Kosovo i Makedonija (Stara Srbija)? Da nije bilo kralja Aleksandra I, ne bi bilo ni slavnih pobeda u I svetskom ratu ni velike jugoslovenske drzave (kada su svi Srbi prvi put u istoriji objedinjeni pod jedan krov, nazalost sa ostalima - sada znamo da je to bila greska). Naravno da su imali automobile, a po pitanju zlata receno je to vec sto puta. Uzeli su jako malo. Deo je ostao u Ostrogu, deo su uzeli Nemci, deo je zavrsio u Italiji, deo je posle rata vracen Jugoslaviji, cak Tito kad je umro, u njegovoj fijoci nadjene su dve poluge zlata Kraljevine Jugoslavije... I Tito je vozio lepe automobile, to je normalno. Sta je sa vama ljudi? Naucite nesto pre komentarisanja i imajte bar malo postovanja prema 200 godina nase istorije (od 1804. godine). Nijedan period nije idealan, ali cemu tolika zloba, tolika pljuvacina? Stidite se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA