TELEGRAF OTKRIVA: Ko je famozni general Papaja? (FOTO)

General koga Darko Šarić pominje bavio se između ostalog i borbom protiv kriminala, a svojevremeno je bio nagrađivan zbog hrabrosti koju je pokazivao u radu u ovoj oblasti

  • 24

Danima unazad u Srbiji se nagađa ko je visoki funkcioner MUP-a koga je Darko Šarić u Specijalnom sudu više puta označio kao "general Papaja".

Da li ga je iznervirao samo nadimak, koji mu je nadenuo sam Šarić ili opasnost u koju ovaj narko-bos može da ga dovede, nije poznato, ali ovaj zvaničnik, prema nekim informacijama, danima preti "ratom do istrebljenja" u policiji, ali i u visokoj politici, ukoliko bude smenjen s funkcije i pozvan na odgovornost.

Zanimljivo je da se general koga Šarić pominje, a koji ovaj čin ima tek nekoliko godina, u svojoj službi bavio, između ostalog, i borbom protiv kriminala, a svojevremeno je bio nagrađivan zbog hrabrosti koju je pokazivao u radu u ovoj oblasti. O Šariću i Raduloviću, kao jednima od najvećih srpskih begunaca, govorio je čak i na nekim od međunarodnih konferencija posvećenima borbi protiv narkotika.

Ovih dana može se čuti i da je za vreme svoje službe omogućio da Darko Šarić i njegova grupa iz Crne Gore neometano rade i deluju u Srbiji, da investiraju, kupuju banke, preduzeća, nekretnine, poljoprivredno zemljište u vrednosti od čak nekoliko milijardi evra.

Takođe se moglo čuti i da je ovaj general za vreme akcije "Sablja" nekoliko dana bio zatvoren u MUP-ovim prostorijama. Pretpostavlja se da su tad u njegovu zaštitu stali kontroverzni biznismeni iz Bijelog Polja. U godinama nakon "Sablje" ovaj general je uspeo da se pozicionira u sam vrh policije.

Od kada je Darko Šarić počeo da pominje "generala Papaju", pojedinci iz policije tvrde da je dotični funkcioner van sebe od besa i straha. Oni malo hrabriji prethodnih dana su govorili kako " ne samo da je iznerviran optužbama na svoj račun, već je uplašen da će uskoro biti smenjen i uhapšen".

No, s obzirom na to da se ovaj general očigledno svojevremeno "poznavao" sa Šarićem, ne dovodi se u pitanje njegova finansijska situacija, a mnogi pominnju da će ukoliko i dođe do njegove smene pobeći u Crnu Goru čije državljanstvo poseduje.

Šta je Šarić rekao o "generalu Papaji"?

Prvi put ovog generala Darko Šarić je pomenuo na suđenju 14. maja ove godine. On je tada istakao da je proces protiv njega montirao “general Papaja”, ali nije hteo da otkrije ko se krije iza tog nadimka.

- Neću da se krijem. Hoću da se suočim. Želim da odmažem tužiocu, a ne da mu pomažem. Taj pokvareni general Papaja mi je pisao pisma. Neću otkriti ime tog generala Papaje i njegovog doušnika. Sve ima u papirima, pa neka tužilac vidi. Samo da kažem da me je taj general Papaja medijski pržio četiri godine. E, sad nek se trese – rekao je tom prilikom Šarić, pa nastavio:

- General Papaja je vrlo pokvaren čovek. Neću da pomažem Tužilaštvu po savetu mojih advokata, ali neka istraže kako su se tih 7,4 miliona evra našli među ovih 19 miliona evra.

Tačno šesnaest dana kasnije, 30. maja, u nastavku suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu, Šarić je ponovio da mu je sve namestio "Papaja".

- Tužilac i dalje navaljuje da sam ja taj Zoki. Jedini dokaz je korumpirani pijani policajac Papaja, koji je totalno otrovao tužioca - rekao je pre nekoliko dana Šarić.

U javnosti se poslednjih dana spekulisalo da je "general Papaja" zapravo načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Roćko Milović. U izjavi za Kurir on je na zanimljiv način to demantovao.

- Istina je samo jedna. Papaja... To je kopija suđenja takozvanom zemunskom klanu za ubistvo predsednika vlade doktora Zorana Đinđića i optužbe na račun poštenih policajaca. Neko je obećao, a ne može da ispoštuje! Neko je uzeo pare... Dao garancije. Malo strpljenja nije naodmet. Već su pošteni i dobri policajci, a i ja s njima to prošli. Pare su uzete. Neko je lagao. Ako sam ja famozni "general Papaja", nije me stid. Ponosio bih se. Ne ja, nego svi pošteni policijski službenici, oni koji su razbili "zemunce", a i "šarićevce" su razbili. Naravno, istupiće zube sada Banane, Lubenice i ostali heroji laži, borci neistine. Tužilaštvo Srbije, sud i ova policija radili su i rade pošteno svoj posao - navodi se u pisanoj Milovićevoj izjavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    3. jun 2014 | 13:45

    Direktor policije Crnogorac sa dvojnim drzavljanstvom , General policije Crnogorac sa dvojnim drzavljanstvom....da se razumemo , nemam nista protiv CG , ali da li je moguce da su toliko jaki i pametni pa nema SRBINA dovoljno kvalifikovanog za ta radna mesta?

  • milovanović

    3. jun 2014 | 13:38

    Ja to pričam godinama da svi crnogorci što zive u Srbiji treba da se smene sa vaznih funkcija jer ne rade za dobrobit Srbije!!!

  • Vranjanac

    3. jun 2014 | 13:47

    Ceo vrh Mupa su Crnogorci i komadanti specujalnih jedinica,to je Srbija kriva sto je dozvolilla da Mup vode Crnogorci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA