SNAJPERISTI PUCAJU IZ STANOVA: Petoro poginulo u sukobima u Lugansku

Veliki požar izbio je u zgradi gradske uprave posle napada avijacije, a neimenovani očevidac rekao je da unutra ima mnogo poginulih i ranjenih

  • 7

Najmanje petoro je poginulo, a veliki broj ljudi je ranjen u avio-napadima ukrajinskih snaga na zgradu gradske uprave u Lugansku na istoku zemlje, javljaju ruski mediji.

Veliki požar izbio je u zgradi gradske uprave posle napada avijacije, a dim se vidi na četvrtom spratu, javlja dopisnik RIA "Novosti", dodajući da su ranjenici izvučeni iz zgrade, pred kojom je šest kola hitne pomoći. Jedan neimenovani očevidac, koji je bio u zgradi, rekao je da je unutra "mnogo poginulih i ranjenih".

Ranije je javljeno da nekoliko borbenih aviona nadleće grad, kao i da se u centru grada iz stanova u kojima su se zabarikadirali snajperisti čuje teška artiljerijska paljba.

Samoodbrambene snage Luganska počele su ranije evakuaciju civila iz naselja u predgrađima koja su se našla na udaru vatre u sukobima proruskih aktivista i boraca lojalnih Kijevu.

Valerij Bolotov, predsednik Narodne Republike Lugansk, rekao je da se 15 ukrajinskih boraca predalo samoodbrambenim snagama.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    2. jun 2014 | 21:42

    Pa ovi su gori od Hitlera,ubijaju svoj narod. Gde je sad EU i Amerika da ih natera za pregovaracki sto,kao sto su na Balkanu. A da zaboravio sam pa oni to i organizuju da bi izazvali Ruse,ne bi li im posle prikacili kako su Rusi krivi za treci svet.rat.

  • Dejan B.

    2. jun 2014 | 22:39

    Živela Rusija

  • Valjevac

    2. jun 2014 | 23:27

    A ovaj na slici bas lepo nisani , lici mi na Prla i Tihog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA