GORBAČOV: Zapad je lagao i obmanuo Rusiju!

Bivši sovjetski predsednik je ocenio da su, kad je reč o Zapadu, samo Nemci ostali dosledni, dok su Sjedinjene Države započele rušenje dogovora da NATO neće da se širi na istok, koji su bili osnov za izgradnju drugačijeg sveta

  • 36

Poslednji predsednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov smatra da je Zapad osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka zapravo lagao Rusiju kada su njihovi lideri obećali da se NATO neće širiti na istok.

U televizijskom intervjuu čije izvode prenosi agencija Itar Tas, Gorbačov je ocenio da su, kad je reč o Zapadu, samo Nemci ostali dosledni, dok su Sjedinjene Države započele rušenje dogovora, koji su bili osnov za izgradnju drugačijeg sveta.

"Otac" perestrojke je na pitanje da li smatra da su ga zapadni partneri obmanuli u vezi sa svojim planovima u Istočnoj Evropi zaključio da kao što postoji "poštena politika", tako postoji i "varljiva politika".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Страхиња

    7. jun 2014 | 15:49

    NATO je privatna vojska.

  • BALKANSKI SPIJUN

    7. jun 2014 | 15:22

    Demokratija je kad se dva vuka i ovca dogovaraju zajedno sta ce imati za veceru!!!

  • mihailovic

    7. jun 2014 | 16:56

    A ti flekavi tek sad to shvatio ili svoju izdaju da speres sa sebe ? Svi ovi ratovi u svetu od pada berlinskog zida i raspada SSSR su upravo zbog RASPADA SSSR ! A TI FLEKAVI SU TOME NAJVISE DOPRINEO DA JE BILO PRAVDE VEC BI TI GULIO TESKU ROBIJU UMESTO STO SI NA SLOBODI !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA