U BORBI PROTIV TERORIZMA: Iran nudi pomoć Iraku

Šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif, rekao je da "osuđujući ubistva iračkih građana, Iran nudi podršku vladi i narodu Iraka protiv terorizma".

  • 14

Iranske vlasti ponudile su danas susednom Iraku podršku u borbi protiv terorizma. Bagdad pokušava da zaustavi ofanzivu džihadista, koji su zauzeli drugi po veličini irački grad i kreću se ka prestonici.

Šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif, rekao je da "osuđujući ubistva iračkih građana, Iran nudi podršku vladi i narodu Iraka protiv terorizma".

Iran je većinski šiitski muslimanska zemlja, a u Iraku, tvrdokorni suniti vode kampanju protiv šiitske koalicione vlade premijera Nurija al-Malikija, preneo je Frans pres.

U obraćanju iračkom kolegi Hošjaru Zebariju, koje je prenela državna agencija IRNA, Zarif je pozvao i na "efikasnu međunarodnu podršku" iračkoj vladi.

Ovo je prva reakcija Irana, na kampanju Islamske države u Iraku i Levantu, koja, takođe, pokušava da svrgne s vlasti bliskog saveznika Teherana, sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Hadzi Andrejic

    12. jun 2014 | 09:43

    Uskoro @ Stvarno si smesan cuj sa Amerikancima. Moja firma posluje sa njima i znam da Amerikance mrze iz dna duse, cisto da znas svi perfektno govore Ruski . Jedina zemlja gde ce vas maksimalno ispostovati kao zenu stranca ,za razliku od drugih arapskih zemalja. Nije vazno sta su ali su gospoda za vas.

  • Marijana Hadzi Andrejic

    12. jun 2014 | 11:07

    Zmaju tvoje pravo da mislis sta hoces,ja se necu spustati na tvoj primitivni nivo da vredjam nekog samo zato sto ne misli kao ja. E pa prijatelju ja bila u dosta arapskih zemalja i mogu ti reci da mi se zeludac prevrce od vase demokratije. Najvise me razocarao Kuvajt ,jer tamo ako nisi musliman nemas pravo na drzavljanstvo i ako su ti preci tu godinama ziveli, ali zato vi trazite sva prava ,a drugom uskracujete. Ali vi uvek za sva zlodela imate opravdanja ,uvek su vam drugi krivi nikada vi .....

  • Banderaš

    12. jun 2014 | 06:35

    Ovako izgleda novi Američki san?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA