Indijski milioner zavrnuo Makedonce za krave, Srbi nisu naseli!

Nije stigla nijedna od 20. 000 krava, nema zapošljavanja ni oglasa za zapošljavanje, niti bilo kakve informacije o tome kada će početi prevođenje mega plana teškog 200 miliona evra indijske kompanije Sahara, piše Kapital Makedonija

  • 3

Godinu dana nakon što je dodeljeno 5.353 hektara kontroverznom indijskom milioneru Subrati Roju, najveći deo plodnih polja pokriveno je travom i trnjem.

Nije stigla nijedna od 20. 000 krava, nema zapošljavanja ni oglasa za zapošljavanje, niti bilo kakve informacije o tome kada će početi prevođenje mega plana teškog 200 miliona evra indijske kompanije Sahara, piše Kapital Makedonija.

- Od prošle godine, do sada, od 5.350 hektara zemljišta koje ima Subrata Roj, obrađeno je samo oko 700 hektara na kojih su posadili grašak za stočnu hranu, ali oko 300 hektara je nedavno uništio grad - objasnio je za Kapital, Orce Nikolovski iz sela Durfulija koje se nalazi u neposrednoj blizini zemljišta koje je dodeljeno Roju.

Roj se trenutno nalazi u Indiji, a uhapšen je na osnovu naloga Vrhovnog suda Indije zbog izbegavanja suđenja za obmanu malih investitora tešku četiri milijarde dolara.

Nadležne iz vlade premijera Nikole Grueskog su Roja predstavljali kao čoveka koji će presudno uticati na privredno oživljavanje posustale ekonomije Makedonije.

Roj je za pet miliona evra u Ohridu kupio hotel "Slavija“, a najavio je i izgradnju spomen-obeležja u čast Majke Tereze na poklonjenom placu u centru Skoplja.

Podsetimo, indijski biznismen najavio je da će ove godine posetiti Srbiju kako bi procenio mogućnosti za investiranje u srpsku privredu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toni

    14. jun 2014 | 09:47

    kako smo mi naivan narod cast izuzecima stranci dolaze samo gdje imaju zaradu i pljackaju ono sto smo tolike godine gradili a pomazu im politicari nasi jer dobijaju i oni baksis ito dobar narod gladan a milioneri rastu kao pecurke bit ce rata jos

  • Savo

    14. jun 2014 | 22:25

    E vala da i mi Srbi jednom ispadnemo pametni.

  • Mrk

    14. jun 2014 | 10:54

    Dobio covek veliko imanje na osnovu laznih ovecanja i sta ga briga. Koga ja da slazem za hektar, dva na poklon...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA