Evo kako zgrću pare na gejevima!

Od Parade ponosa veliku korist imaju ugostitelji, trgovci i hoteli jer homoseksualci, prema statistikama, troše daleko više od heteroseksualaca

  • 22

Demonstracije u centru Beča retko raduju preduzetnike, ali ne i jedan od najvećih protesta, demonstracije za prava homoseksualaca, to jest "Parada duginih boja", koja je proteklog vikenda okupila 150.000 učesnika.

Prajd je postao važan privredni faktor, jer učesnici iznajmljuju kamione, prikolice, obezbeđenje.

- Ukupan budžet parade je 80.000 evra - objašnjava organizator Kristijan Hegl.

Pored toga od Parade ponosa veliku korist imaju ugostitelji, trgovci i hoteli, jer mnogi od njih u nedelju prajda u Beču prave rekordni obrt. Tako, na primer, i vlasnik pansiona Peter Vild, koji je popunio sve svoje sobe, a gosti su proteklog vikenda, za 90 odsto bili homoseksualci.

- Homoseksualni gost ima lične prohteve i za to je spreman da potroši puno novca. On želi da dobro jede i kupuje - objasnio je Vild.

Homoseksualci troše daleko više od heteroseksualaca, tvrde statistike, koje ukazuju da homoseksualci troše 500 evra tokom odmora, a heretoseksualci u proseku između 150 i 200 evra.

Značaj homoseksualaca po privredu davno je otkrio bečki turizam, koji već od 1997. godine ulaže mnogo novca u "Gej i lezbejski marketing". Na međunarodnim sajmovima, preko socijalnih mreža i raznih vodiča za homoseksualce, grad Beč pokušava da privlači turiste ove ciljne grupe.

Ova taktika očigledno ima uspeha, na šta ukazuje podatak da je 91,5 odsto homoseksualaca, u istraživanjima izjavilo da je Beč posebno privlačan za njih.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    17. jun 2014 | 12:58

    Uuuuu al vam je naslov Nije to zgrtanje para ili lopovluk To su normalne stvari ponude i potražnje Kako bi bilo da za pijacu kažete da ljudi tamo zgrću pare na gladnima,teška glupost! Naslov vam je promašen.

  • made in great britain

    17. jun 2014 | 12:59

    Pa kad ne stiskaju dupe kao mi. Ima se,moze se.

  • Vladan

    17. jun 2014 | 13:49

    Pa nemaju decu…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA