Marihuana u rezervnom točku, lekovi za smirenje u čipsu i smokiju! (FOTO)

Carinici su u prethodna dva dana, u više navrata, zajedno sa kolegama iz policije sprečavali pokušaje krijumčarenja droge i lekova na graničnim prelazima Gradina i Horgoš

  • 2

Carinici su u prethodna dva dana, u više navrata, zajedno sa kolegama iz policije sprečavali pokušaje krijumčarenja droge i lekova na graničnim prelazima Gradina i Horgoš. Zahvaljujući toj saradnji onemogućeno je krijumčarenje gotovo 4 kilograma marihuane, 56 grama hašiša, kao i preko 31.000 tableta leka za smirenje "Apaurin".

Na graničnom prelazu Horgoš, u noći između 16. i 17. juna, carinici i policajci su zajedničkim radom sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 4 kilograma marihuane.

Marihuana je otkrivena u automobilu marke "Folksvagen", kumanovskih registarskih oznaka, kojim je upravljao makedonski državljanin, albanske nacionalnosti.

Ovaj 21-godišnji mladić, koji se po sopstvenoj izjavi bavi stočarstvom, putovao je sam na relaciji Makedonija – Austrija i na pitanje carinika odgovorio je da nema niša da prijavi za carinjenje.

Nakon izvršene pasoške kontrole, pripadnici granične policije su inicirali detaljan pregled vozila na carinskom skeneru kada je uočeno da se u rezervnom točku nešto nalazi.

Carinici su potom zasekli gumu rezervnog točka i iz nje izvukli 7 paketa umotanih u najlon i oblepljenih lepljivom trakom.

Preciznim merenjem je ustanovljeno da se radi o ukupnoj težini od 3.762 grama biljne materije za koju se osnovano sumnja da je reč o marihuani.

Putnik koji je upravljao vozilom i paketi marihuane predati su policiji radi vođenja krivičnog postupka.

Takođe, na graničnom prelazu Gradina, 16. juna 2014. godine, carinici su na izlazu iz Srbije u donjem vešu jednog turskog državljanina otkrili oko 56 grama hašiša i 1,3 grama marihuane.

Droga je otkrivena nakon što je vozilo marke "Mercedes" kojim je upravljao pomenuti turski državljanin odvojeno za detaljan pregled.

Ovaj 35-ogodišnji mladić je putovao u društvu starijeg bračnog para, takođe turskih državljana i na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za kontrolu, odgovorio je da nema ništa.

Sumnjajući u tu izjavu carinici su se odlučili za detaljan pregled vozila i prtljaga, da bi potom obavili i lični pretres putnika.

Tada je otkriveno da u donjem vešu ovaj putnik ima jedno pakovanje oblepljeno plastičnom folijom od 1,3 grama marihuane i 55,88 grama braon supstance za koju se osnovano sumnja da je reč o hašišu.

Dan pre toga, 15.juna 2014.godine, vršena je redovna carinska kontrola na izlazu iz Srbije kada je u autobusu prevozničke firme "Lasta" koji saobraća na liniji Beograd – Jonkoping otkrivena velika količina lekova za smirenje.

Pored vozača, u autobusu su se nalazila i dvojica njegovih kolega, kao i 20 putnika. Svi su, na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinjenje, odgovorili da imaju samo lični prtljag.

U saradnji sa službenicima granične policije autobus je detaljno pregledan kada je među ličnim stvarima jednog 36-ogodišnjeg putnika, inače makedonskog državljanina, otkrivena 31.290 tableta leka "Apaurin".

Tablete "Apaurin- Diazepam 10mg" pronađene su u putnikovoj torbici i u pakovanjima "smokija", "čipsa", "čokolina" i praška za veš. Ukupno je otkriveno 2.086 tabli sa po 15 tableta pomenutog leka koji se koristi za lečenje anksioznih stanja (napetost, uznemirenost, agresivnost, strah).

Sve otkrivene tablete, kao i punik koji je pokušao da ih prokrijumčari predati su dežurnim službenicima policije u dalju nadležnost radi vođenja krivičnog postupka.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haha

    17. jun 2014 | 20:18

    Pa sve na horgosu a na backom bregu se svercuju cigare i ostale stvari

  • Александар Џунић

    18. jun 2014 | 02:18

    Све је то откуцано у напред... шта, где, кад, колико, где... Ко би у летњој сезони километарским колонама сецкао унутрашње гуме . Инфоремери једног полицајца, откуцавају информере других полицајаца и тако се једни другима мешају у посао и проценат зараде. "Јадни" дилери, ем се тамане међу собом, ем их полиција држи уцењене да сарађују и трпају кинту да би остали на "слободи" и тако у бескрај. Имао сам ја комшију дилера, који један дан седи на степеништу са лисицам на рукама, док му полиција претура по подруму и одузима дрогу, следећи дан он је на слободи и тако једно пе-шес пута.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA