Osumnjičenom za ubistvo Nikole Bojovića mesec dana pritvora!

Sudija za prethodni postupak Višeg suda Milošu Delibašiću je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će uticati na svedoke i eventualno ponoviti krivično delo

  • 0

Zbog sumnje da je učestvovao u ubistvima Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića, Milošu Delibašiću određen pritvor do 30 dana.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio mu je pritvor zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će uticati na svedoke i eventualno ponoviti krivično delo, rečeno je agenciji Beta u tom sudu.

Tužilaštvo je predložilo da se Delibašiću odredi pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i dva krivična dela teško ubistvo, rekao je ranije tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Nikola Bojović, brat optuženog Luke Bojovića, ubijen je u centru Beograda 29. aprila 2013. godine sa više hitaca u glavu i telo, dok je Miloš Vidaković ubijen u Budvi 2. jula prošle godine.

Crnogorska policija 2013. godine podnela je protiv Miloša Vojnovića i Slaviše Novakovića krivičnu prijavu višem državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da su ubili Vidakovića, a protiv Miloša Delibašića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo pomaganjem.

Delibašić je u martu izručen Srbiji iz Crne Gore zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu, zbog učešća u pljački zlatare "Izrael dajmond centar". U aprilu je pušten iz pritvora, pošto ga je sud oslobodio optužbi zbog nedostatka dokaza.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA