HITLER MANIJA: Neonacisti preplavili Nemačku (VIDEO)

Nacistički pokreti su uzeli maha širom Evrope i dobijaju sve veću podršku omladine, koja se identifikuje sa njihovim idejama. Počeli su da propagiraju svoje stavove na društvenim mrežama, a najnoviji pokret je spojio hipster kulturu sa nacističkom ideologijom

  • 8

Pokret neonacista u Nemačkoj spojio se sa hipsterskom potkulturom. Osnovali su grupu mladih koji nose brade, trendi torbe i marame sa nacističkim sloganima. Mediji su ovu čudnu kombinaciju nacista i hipstera nazvali "nipsters".

Novi regruti iz desničarskog pokreta počeli su da propagiraju svoje stavove na Jutjubu, Instagramu i ostalim društvenim mrežama, i dobili su veliku podršku omladine u Nemačkoj. Ipak, oni ne poseduju ime "nipster" na internetu, jer moraju da ga dele sa azijskim hipsterima, ljubiteljima "muževnih" brada i sa manje istaknutim grupama koje se identifikuju sa njima.

Patrik Šreder, iz severoistočne Bavarije, je jedan od vođa ovog pokreta. On organizuje seminare na kojima objašnjava članovima kako da izgledaju manje "opasno" i poziva ljude iz drugih podkultura, uključujući i hip-hop, da se priduže njihovom pokretu.

- Ako je definicija "nipstera" da je to neko ko može da živi u mejnstrimu, onda to vidim kao budućnost pokreta - rekao je Šreder za američki časopis "Roling Stone".

Naci trendseteri žele da budu skladno obučeni: moderne starke, uske farmerke, velike torbe, jarke naočare i obavezna brada. "Nipsteri" su snimili i Harlem šejk video, u kojem nose baklave i maske Anonimusa, igrajući po automobilima na otpadu sa natpisom: "Imajte što više seksa sa nacistima, bez zaštite".

Postoji i veganska kulinarska emisija sa dva brbljiva voditelja, koji nose fantomke i objašnjavaju kako se naprave razne vrste jela.

Novinar Džon Rajsburg objasnio je da su nacisti uvek pokušavali da kopiraju potkulture mladih, dajući primer da su skinhedsi prvobitno bili "vrsta proleterske omladinske potkulture", kao i da postoje pokreti eko-nacista i hipi-nacista.

- Oni pokušavaju da nacističke i fašističke ideje učine mejnstrimom, kao da je to nešto što je prihvatljivo. Nešto tako smo videli sedamdesetih godina, kada su pankeri nosili svastike. Ranih sedamdesetih i devedesetih godina, fašistički pokret je pokušao da se "ugura u omladinsku kulturu" - rekao je Vejman Benet, sekretar anti- fašističke grupe "Ujedinimo se protiv fašizma".

Nacistički pokret dobija sve veću političku podršku u Evropi, a poslednji dokaz je nacistički orijentisana partija koja je izabrana da uđe u parlament Evropske Unije. Naime, misli se na francusku ekstremno desničarsku partiju Nacionalni front, na čelu sa Marin Le Pen.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    27. jun 2014 | 16:50

    Pa kad uvoze belosvetske emigrante bez ikakve mere a svoje gradjane tretiraju kao obicne brojeve a da ne pricam o nametanju raznih nakaradnosti pa se posle cudite ovome. I treba ovoga da bude jos vise

  • Vase ime

    27. jun 2014 | 17:55

    Sve na prinudne radne akcije. Hip-hop KULTURA?????? Unistiti tu jeres u korenu

  • DD

    27. jun 2014 | 16:07

    PLOD NEISKRENE I PODVORIČKE POLITIKE EU PREMA SAD. BUNT. EU U KANDŽAMA ILUMINATA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA