Sijamska bliznakinja ima tri noge, a samo jedna joj je pokretna! (FOTO)

Devojčici Ani Pauli, staroj 22 meseca, lekari će potpuno odstraniti srednju nogu, dok će joj desnu odseći do kolena

  • 5

Ana Paula rodila se spojena sa sijamskom bliznakinjom na leđima. Lekari su ih razdvojili dok su bile stare 20 nedelja. Međutim, sestra je umrla. Preživela bliznakinja ostala je s tri noge, ali samo je jedna bila funkcionalna. Ima i tri bubrega i verovatno će imati problema s reprodukcijom.

Devojčica, stara 22 meseca, došla je iz ruralnog sela u Panami u Los Angeles na operaciju.

- Uveren sam da će hodati uz pomoć nekog pomagala. Hoće li moći trčati i igrati se kao druga deca? Ne. Biće drugačija, ali će se moći kretati -  tvrdi hirurg.

U dečijoj bolnici Shriners odstraniće joj dve noge i napraviti rekonstrukciju tokom nekoliko operacija. Dr. Kit Song objasnio je kako će srednju nogu sasvim odstraniti, a desnu će odrezati iznad kolena. Devojčica će protezu s kojom bi konačno mogla da prohoda, piše Daily Mail.

- Uveren sam da će hodati uz pomoć nekog pomagala. Hoće li moći trčati i igrati se kao druga deca? Ne. Bit će drugačija, ali će se moći kretati - rekao je na konferenciji za novinare.

Operacije i put u SAD Ani Pauli omogućila je Zaklada Children of War. Osigurali su sredstva za lečenje i oporavak. Njena majka Ileana Monrroy nada seda će operacije proći dobro i da će njena ćerka hodati. Prva operacija zakazana je za mesec dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA