ZBOG SUMNJIVIH DIPLOMA NA MEGATRENDU: Studenti iz NS žele zatvaranje privatnih fakulteta!

Pokrenuta peticija za izglasavanje zakona kojim bi se propisalo da nаjznаčаjnije delаtnosti, poput prаvosuđа, policije, odbrаne, medicine i obrаzovаnjа, mogu dа obаvljаju isključivo kаdrovi obrаzovаni nа držаvnim univerzitetimа

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Ih
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • zlatko

    03. jul 2014 | 11:40

    U koje pare da nece nista uraditi?

  • Hmm

    03. jul 2014 | 00:33

    Čista patetika,Vi pričate o podignutoj prašini i privatnim fakultetima,a ja kažem opet politika.Studirao sam na državnom fakultetu i ništa više učio nego moje kolege na privatnom, čak neki rade u državnim institucijama i beleže dobre rezultate na kojim mnogi mogu samo da zavide.Setite se samo korupcije na državnim fakultetima i akcije INDEX pa niko nije pokretao nikakve inicijative (peticije) mislim da je licemerno.Svedoci ste trenutnog stanja u kome se država nalazi, vrednosti koje vise ne postoje da ih ne nabrajam sad sve Vi pokretaci peticije nadam se umete da ih prepoznate a za to nisu krivi samo privatni univerziteti setite se da najveci broj diplomaca dodje sa državnih univerziteta.Upravo ti diplomci i dolaze na bitna mesta u drzavnoj upravi i kao sto svi mi mozemo videti beleže mnogo loše rezultate,svaki dan neke od njih možemo videti na naslovnim stranama pisanim i el.medijima i to zbog nekog kriv. dela pronevere,korupcije, utaje... U jednom ću se složiti da je potreban povećan nadzor i kontrola kod državnih i privatnih fakulteta od strane države i na takvom zakonu o visokom školstvu treba raditi.Ostalo su predrasude koje se temelje na osnovu rekla kazala.

  • Zenon86

    02. jul 2014 | 23:58

    Našao se neko da se bori za pravdu. Ovi koji su pokrenuli peticiju verovatno su iz Ustavnog prava bili loši. Kada je reč o fakultetima Ustav koga studenti tj pokretači peticije sa Pravnog fakulteta u ns krše ne pravi razliku između fakulteta na konto vlasništva [privatni i tzv državni (ovo tzv državni je zato što i državni živi od školarine. Npr Pf u bg upiše 1500 od toga 600 idu na budžet, a ostali samofinansirajući plus ostali troškovi)]. Ovo što ta tzv studentska zajednica radi je kršenje zakona. Čudno da Poverenica za ravnopravnost ćuti na ovakvo diskriminatorsko delanje. Generalizacija nije dobra što kaže prof. dr Vesna Rakić-Vodinelić da li će se neko kvalifikovati za sudiju, notara, advokata, javnog tužioca zavisi od Pravosudnog ispita koga izvodi država [ Zakon o pravosudnom ispitu ne pravi razliku po pitanju privatnih i tzv državnih fakulteta ]. Država treba da uredi standarde po pitanju svih fakulteta. Ovo što se sada radi zaslužuje sudski postupak [ Tužbu protiv diskriminacije ] protiv pokretača peticije, kao i da se utvrdi ko stoji iza pokretača peticije. I prošle godine je dekan Pf u bg Sima Avramović isto ovo pitanje pokrenuo. Inače pomenuti prof je dekan Pravnog fakulteta u bg na kome je profesor Jakšić na nacionalnoj osnovi izvređao studentkinju. Isti prof Jakšić je plagirao knjigu jednog Nemačkog profesora iz Međunarodnog privatnog prava. Sramno je da neki koji nisu očistili smeće ispred svoje kuće kritikuju druge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA