SPC VATIKANU: Stepinac je učestvovao u klanju Srba i ne može biti svetac!

SPC ne gleda sa odobravanjem na najave da bi Stepinac mogao postati svetac, a takav stav napisan je u pismu patrijarha Irineja koji je predat ministru spoljnih poslova Vatikana Dominiku Mambertiju

  • 64

Stav SPC prema kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca predat je ministru spoljnih poslova Vatikana Dominiku Mambertiju.

 

Sadržaj pisma, kako se navodi, nije se mogao saznati, ali je nesumnjivo da SPC ne gleda sa odobravanjem na najave da bi Stepinac mogao postati svetac.

 

Vatikanski šef diplomatije odneće iz naše zemlje i pismo šefa srpske države posvećeno kanonizaciji zagrebačkog kardinala.

 

Patrijarh Irinej je u nedeljnom intervjuu za ''Politiku'' rekao da su najave iz Vatikana da bi kardinal Stepinac mogao biti kanonizovan do kraja ove godine, bile veliko iznenađenje za srpske arhijereje, jer - da neko bude svetitelj, to mora biti zaista svetla i sveta ličnost koju prihvataju kao takvu i drugi hrišćani.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Heroj

    2. jul 2014 | 08:24

    Pa i raniji papa poljak vojtila je radio u Ausvicu kao hemicar, pa je postao ''svetac''. Sto veci zlikovac za zivota, to je za vatikan veca preporuka. Najgori ustaski krvoloci i koljaci su bili katolicki svestenici. Kakvo je to zlo koje obitava u vatikanu.

  • zeleni obad

    2. jul 2014 | 08:32

    Strasno cega se pametan stidi time se budala ponosi ! Nista me ne bi zacudilo pa Vatikan je takvo preduzece a potonji Stepinac im je vise puta bio "RADNIK MESECA"velika sramota se sprema tj vec je spremna SRAM VAS BILO !!!!

  • Aca

    2. jul 2014 | 08:33

    Mi smo sa katoličku crkvu ustvari nevernici aStepinac neće biti prvi svetac koji je nevernike privodio veri i povremeno tamanio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA