Pretukli urednika Foneta i vikali mu da je ustaša!

Urednika ove novinske agencije Davora Pašalića trojica huligana napala su u noći između srede i četvrtka u blizini njegovog stana na Novom Beogradu

  • 10

Trojica huligana u dva navrata pretukla urednika novinske agencije "Fonet" Davora Pašalića, u blizini njegovog stana na Novom Beogradu. "Fonet" traži hitnu reakciju policije i tužilaštva.

Davor Pašalić je napadnut u noći između srede i četvrtka, saopštio je Fonet. Agencija očekuje da istraga najhitnije utvrdi motive ovog bezumnog nasilja, budući da su napadači, osim pokušaja iznude novca, Pašalića najgrublje vređali i na nacionalnoj osnovi.

Pašalića, koji se pešice vraćao kući, kod Vojnomedicinskog centra presrela su trojica nepoznatih mladića i od njega zatražili novac, preteći mu da imaju pištolj.

Kada je odbio da im da novac, počeli su da ga tuku rukama i nogama i pri tome mu zadali više od 30 udaraca. Dok su ga tukli, napadači su vikali da je ustaša i Hrvat. Kada su konačno prestali da ga udaraju i potom otišli, Pašalić je ustao sa zemlje i krenuo preko autoputa, prema zgradi u kojoj stanuje.

Usput su mu prišla dvojica starijih takođe nepoznatih mladića i počeli da se raspituju o napadu. Jedan mu je dao papirne maramice da obriše krv sa lica. Zajedno sa njim su prešli most preko autoputa.

Na drugom kraju mosta, međutim, ponovo su ga dočekala trojica napadača i opet počeli da ga tuku, uz povike "ustašo" i da imaju pištolji, dok su se dvojica starijih izmakli u stranu i sve to posmatrali.

U nekom momentu, Pašalić je uspeo da se udalji, okrvavljen je došao do stana, presvukao se, otišao u Urgentni centar, koji nije bio dežuran, pa su ga poslali na Vojnomedicinsku akademiju (VMA).

Tamo su mu sanirane teške povrede glave, posle čega je dao izjavu policijskoj patroli koja je tu bila. Pašalić je zadobio posekotine i podlive po glavi, licu i usnoj duplji, polomljena su mu dva zuba, i ima modrice po celom telu.

Agencija upozorava na kontinuitet pretnji i napada na novinare u Srbiji, koji su godinama, iz najrazličitijih razloga, izloženi brutalnom nasilju.

(Telegraf.rs / FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draleRS

    3. jul 2014 | 13:59

    ustasa? istina ili ne ?

  • Lepa bankarka

    3. jul 2014 | 19:02

    Pa sta iako je ustasa nas je! Zivi sa nama! Ne mogu da verujem koji bolesnici setaju ovom Srbijom! Braco srbi sto nas tako sramotite!

  • HRVAT

    3. jul 2014 | 15:20

    Pa sta ako je Ustasa ??? Znaci treba u Hrvatskoj svakog Srbina prebiti ako je zadojen cetnickom ideologijom ??,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA