Štrajk u Gradskoj upravi Novog Sada

Obustava rada zbog smanjenja plata zaposlenima s nižim kvalifikacijama, rešavaće se samo hitni slučajevi

  • 0

Zaposleni u gradskoj upravi u Novom Sadu potpuno obustavljaju rad zbog smanjenja plata zaposlenima s nižim kvalifikacijama, zahtevajući da im se zarade vrate na prethodni nivo.

Sindikat je Vladi Srbije dao rok od deset dana da vrati plate na pređašnji nivo, ali se to nije dogodilo, pa će se od danas na šalterima rešavati samo hitni slučajevi, kao što su prijava smrti ili novorođene dece kod matičara.

Vlada Srbije donela je uredbu po kojoj se smanjuje koeficijent za obračun i isplatu plate osobama sa srednjom i nižom stručnom spremom.

Prema sindikalnom tumačenju te uredbe, plate radnika sa srednjom i nižom stručnom spremom su smanjene i do 5.000 dinara pa nekvalifikovani radnici, poput kurira ili spremačica, imaju mesečnu platu od svega 17.000 dinara.

Predsednik gradskog sindikata zaposlenih u upravi Lazar Škorić rekao je ranije da uredba "odgovara onima koji imaju, jer im daje još, a onima koji nemaju, uzima i to malo što imaju".

On je naveo da plate nisu smanjene u Pokrajinskoj administraciji i zaposlenima u gradskoj upravi u Beogradu.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA