BAJKERI BLOKIRALI ŠIMANOVCE: Plaćali sitnišom zbog skupih putarina, izazvali haos! (FOTO)

Oko 200 bajkera na naplatnoj rampi Šimanovci platilo je putarine kovanicama u znak protesta zbog poskupljenja osiguranja i visokih cena putarina i tako izazvali duge kolone na prelazu

Grupa od oko 200 bajkera danas je održala protestnu vožnju na auto-putu zbog visokih cena putarina za motocikle i poskupljenja osiguranja za motornih vozila. Oni su na naplatnoj rampi kod Šimanovaca putarinu platili u dinarskim kovanicama i tako napravili veliki zastoj i duge kolone.

- Današnji protest organizovale su Beogradska unija moto-klubova BUM, BJB bajkersi i Radio Bajk, prvenstveno zbog poskupljenja osiguranja motornih vozila - izjavio je Đurić Dragan iz Radio Bajka.

On naglašava da su su motociklisti u Srbiji u nezavidnom položaju i da plačaju cene putarina kao i automobili i kombiji, dok je bezbednost motociklista na nezavidnom nivou.

- Mi imamo četri zahteva: da se za motocikliste prepolovi putarina, da se omogući kvartalna registracija, zatim da se bajkerima dozvoli žuta traka kako bi se povećala njihova bezbednost na ulicama, i kao poslednje, mi zahtevamo da se zaustavna traka za automobile kod semafora pomeri za metar unazad, čime bi se predvidelo mesto za motocikle - kaže Đurić.

Protestna vožnja protekla je mirno i bez incidenata, a organizatori upozoravaju da će, u slučaju da njihovi zahtevi budu ignorisani, ponoviti protest na naplatnoj rampi Bubanj Potok.

(A. B.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludi Milojko

    6. jul 2014 | 23:11

    Strašno kakvih komentara ima!!! Najpre, i sam sam bajker i sada bih vam svima pojasnio neke stvari. Prvo, braća su danas izašla na protest, prvenstveno u ime svih vozača. Ako se vi mirite da vam nameti osiguranja skoče za 45% sa jedva nedelju dana najave pre stupanja na snagu i bez ikakvog obrazloženja, onda ste stvarno ovce i treba vas šišati. Mi se tome protivimo! Drugo, blokada autoputa je zakonom zabranjena, a putarina se danas plaćala. To što su na rampi morali da broje po dinar, pa i taj dinar je validan u Srbiji. Ko kaže da moram da platim papirnim novčanicama. Dakle, nijedan zakon nije prekršen! Treće, blokada grada bez najave nije po zakonu. A zbog razloga protesta i kratkog vremena organizacije, to niko ne bi dozvolio. Blokada osiguranja bi, donekle, bila teroristički akt. Mi nismo teroristi. Dalje, zašto ja na dva točka da platim istu putarinu kao neko sa 4? Je l' isto "trošimo" asfalt?!? To što se neko zadesio sa bebom u kolima, pa trebalo je samo da kažete i pustili bi vas da prođete. Nijedan bajker nije monstrum pa da se iživljava nad decom. Gde ste sa komentarima kada se organizuju dobrotvorne akcije? Onda je sve u redu, a? Samo dok je svima vama po volji. To što je akcija "kopirana" od hrvatskih bajkera, pa šta ako je? Zašto ne primeniti nešto što je negde već dalo rezultat? Žuta traka? Metar na semaforu? Pa, lako je vama u kolima da čekate u redu sa klimom i da "uživate". Jeli iko razmišljao kako je na asfaltu u gužvi na 35C? Od samog asfalta uticaj tempetature je bar 50C. Od agragata još toliko. Pa sad, šta mislite kako je sedeti na suncu, a da temperatura koju osećate iznosi bar 70C i to ako ima i daška vetra?!? Na kraju, nemojte ljudi da mešate bajkere sa motorašima. Bajkeri su svi porodični ljudi, koji poštuju pravila ponašanja u saobraćaju, koji imaju i poštuju kodeks ponašanja, generalno. Ako će iko stati za ovaj narod, pomoći mu koliko može, to će biti bajkeri. Ko se ne slaže, slobodno lupajte minuse, ali onda je za vas osiguranje vozila 45% skuplje. Vidimo se na putu. I ne zaboravite, u svim kolima postoje migavci i spoljni retrovizori. I, zamislite, imaju funkciju. Niko od nas ne čita tuđe misli. Uzdravlje svima!

  • Milan

    6. jul 2014 | 21:10

    Svaka cast momci, svi u borbu protiv kriminalaca koji povecavaju cene abnormalno!

  • Aleksandar

    6. jul 2014 | 21:15

    Nikad mi nisu bili simpaticni, ali ocigledno je da oni u ovoj zemlji umeju da dignu glas i dobrom forom pokazu da MOZDA nismo ovce za sisanje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA