Amerika zabranjuje unošenje praznih mobilnih telefona u avion

Obezbeđenje će od putnika tražiti da na aerodromu isključe svoje mobilne telefone, a ukoliko im je prazna baterija, neće smeti da uređaj unesu u avion. Isto će važiti za laptopove, jer se sumnja da je Al Kaida razvila novi vid eksploziva

  • 19

Amerika je danas objavila da mobilni telefoni kojima je prazna baterija više neće biti dozvoljeni u avionima. Ova mera, koja će sasvim sigurno izazvati haos na aerodromima širom sveta, deo je pokušaja američke sigurnosne administracije da pojača nadzor i smanji brigu zbog terorista koji pokušavaju da raznesu avione.

Kako navode svetski mediji, obezbeđenje će od putnika tražiti da na aerodromu isključe svoje mobilne telefone, a ukoliko im je prazna baterija sprava neće smeti da se unese u avion. Isto će važiti za laptopove. Ovo znači da će putnici prvo pred obezbeđenjem morati da upale spravu, a onda je na njihove oči i ugase. Nema sumnje da će ljudi u panici tražiti punjače po aerodromu.

Američki zvaničnici su zabrinuti da mobilni telefoni, tableti, laptopovi i druge elektronske sprave mogu da se koriste kao bombe, zato što se sumnja da je Al Kaida razvila novu vrstu eksploziva.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Li Osvald

    7. jul 2014 | 18:23

    Nego kako ! Sledeca mera je da svi moraju da isprazne creva na aerodromu ( bice malo guzve u klozetima) jer bezbednost je najvaznija , a Al Kaida (neprijatelj) nikad ne spava...jel tako beše?

  • Goxi

    7. jul 2014 | 16:40

    Al Kaida ili FBI i CIA daleko od ociju javnosti? Al Kaida je njihova tvorevina.

  • dragan .

    7. jul 2014 | 17:26

    Prpa. Bato ,ceo svet vas ne podnosi da na kazem MRZI .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA