Ovako je izgledao Bora Todorović kao dečak! (FOTO) (VIDEO)

Fotografija je snimljena 1939. na Slaviji, a u povorci đaka koji su se najverovatnije spremili za Vrbicu Bora se nalazi u prvom redu, treći s leva. Tada verovatno niko nije slutio kakva će glumčina jednog dana postati

  • 5

Lik jednog od najboljih srpskih glumaca Bore Todorovića zahvaljujući antologijskim ulogama koje je ostavio iza sebe nikada neće izbledeti.

No, verujemo da malo ko zna kako je glumac, koji nas je 7. jula zauvek napustio u 84-oj godini izgledao kada je bio dečak.

Zahvaljujući fotografiji iz 1939. godine koja ovih dana kruži društvenim mrežama i to sada znamo.

Fotografija je snimljena na Slaviji, a u povorci đaka koji su se najverovatnije spremili za Vrbicu, Bora se nalazi u prvom redu, treći s leva. Tada verovatno niko nije slutio kakva će glumčina jednog dana postati.

Bard srpskog glumišta Bora Todorović preminuo je 7. jula, od posledica moždanog udara, nakon nekoliko dana provedenih u bolnici u komi.

Jedan od najboljih srpskih glumaca pre godinu se pozdravio s glumom, a tek nedavno je postao i deda.

Bio je dobitnik brojnih priznanja i nagrada - osvojio je Sterijinu nagradu za ulogu u predstavi "Maratonci trče počasni krug", nagradu "Ćuran" za uloge u predstavama "Maratonci trče počasni krug", "Mrešćenje šarana", "Pseće srce", "Lari Tompson-tragedija jedne mladosti", nagradu "Zoranov brk" za ulogu u predstavi "Povratak", nagradu "Pavle Vujisić" za životno delo, Gran pri za ulogu u "Profesionalcu" u Kanu.

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    9. jul 2014 | 16:45

    primer kako život brzo prođe. Uživajte i budite ljudi ne može svako da bude kao Bora ali dajmo najbolje od sebe.

  • Sergio

    9. jul 2014 | 17:15

    Prava je stvar u životu biti dobar glumac jer on nikada ne umire, već sa svojim ulogama večno živi sa nama.

  • русиа

    9. jul 2014 | 17:56

    Легенда глумац

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA