Srbija od donatora dobija 200 miliona evra!

- Zadovoljan sam jer smo imali veoma dobar izveštaj utemeljen na kredibilnoj medjunarodno prihvaćenoj metodologiji - rekao je direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja

  • 9

Srbija bi od donatorske konferencije u Briselu mogla da očekuje između 100 i 200 miliona evra, pišu današnje "Novosti", koje se pritom, pozivaju na izvore sa margina pripremnog sastanka za donatorsku konferenciju održanog u Parizu.

''Novosti'' navode da posle jučerašnejg sastanka održanog na tehničkom nivou zvanično nisu iznošene konkretne brojke i da je celodnevni sastanak bio zamišljen tako da donatori steknu pravu sliku o tome šta se dogodilo u Srbiji i BiH i koliku su štetu dve zemlje pretrpele, da bi mogli da se pripreme za predstojeću donatorsku konferenciju koja će sledeće srede biti održana u Briselu.

Marko Blagojević, direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja ocenio je da je sastanak u Parizu bio veoma važan, jer sada potencijalni donatori imaju potpunu informaciju o tome u kojim sektorima i u kojoj meri je nastala šteta.

- Zadovoljan sam jer smo imali veoma dobar izveštaj utemeljen na kredibilnoj medjunarodno prihvaćenoj metodologiji - rekao je Blagojević.

Reč je o sumarnom izveštaju koji će detaljno biti predstavljen u Srbiji krajem nedelje, u četvrtak ili petak. Reč je o milijardu i po evra štete.

Osim na donatorskoj konferenciji, sa koje očekuju bespovratna sredstva, potreban novac će se, paralelno, obezbedjivati i iz fondova EU, bilateralnim zajmovima i donacijama, pozajmicama iz medjunarodnih finansijskih institucija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    9. jul 2014 | 08:33

    Smesno. Pa toliko ce politicari da ukradu

  • Veste

    9. jul 2014 | 10:37

    Predjite na realizaciju projekta obnove i sanacije Obrenovca, Krupnja. Usmerite novac i na izgradnju nasipa i sistema za navodnjavanje na teritoriji cele Srbije gde god je to potrebno. Nemojte procerdati dobijen novac na automobile putovanja i kojecije dzepove. Ulozite u tu Srbiju dace Vam duplo ili ce vas pojesti.

  • M!N

    9. jul 2014 | 09:06

    Obrenovcani ce imati srece ako dobiju i 30% od ukupne donacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA